You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Crema de masline VERZI -NOCELLARA DEL BELICE - CENTONZE - 500 GR

  • Brands Centonze
  • Cod produs: UECEN3
  • Puncte de recompensă: 3
  • Disponibilitate: 100

53,00Lei (TVA inclus)


Cele mai bune masline sunt recoltate manual, in lunile octombrie si noiembrie, pentru a fi presate la rece în 4 ore si apoi să devina ulei extravirgin. Natura specifica a teritoriului si a climei, maslinii seculari, pasiunea și dragostea noastra în cultivarea lor, fac din uleiul "Centonze" o adevarata comoara. Este un aliment pur !!! ideal pentru a potenta toate aromele din mancarurile tipice bucatariei mediteraneene.

Calitatea certificata a uleiului organic de masline extravirgin "Centonze" este o valoare absoluta, dar și un angajament zilnic care implica o supraveghere stricta și constanta a intregului ciclu de productie; de la recoltarea si selectia maslinelor la procesele de transformare si depozitare a produsului finit.

Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului "Centonze" sunt culoarea verde intens, mirosul de fructe de masline proaspat presate si o compozitie aromatica foarte bogata si complexa. Gasim tonuri erbacee, indicii de rosii si anghinare, cu senzatii de amar si picant, de la mediu pana la intens. Genuinitatea si calitatea organoleptica ridicata a uleiului "Centonze" sunt confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internationale.

Specificatii
Varietate masline Nocellara del Belice 100 %
Aroma Mediu Intens
Aciditate 0.10
Polifenoli 493 mg/kg
Miros Picant cu note erbacee
Gust Rotund, plin si echilibrat cu un elegant retrogust de rosie si migdala cruda
Tip ulei Extravirgin BIOLOGIC PREMIAT
Zona productie Castelvetrano, Selinunte
Despre producator Aproape de situl arheologic din Selinunte se afla oraselul Castelvetrano Selinunte unde locuieste familia Centonze, partenerii nostri care detin ferma organica de maslini „Case di Latomie”. Familia este proprietara mosiei din 1953 si se concentreaza pe cultivarea ecologica a maslinilor si citricelor. Mai multe pe blog http://www.feelolio.ro/sicilia-de-neuitat-in-vizita-la-partenerii-feelolio-romania.html
Metoda de recoltare Recoltarea se face la inceputul lunii octombrie si poate dura pana la jumatatea lunii noiembrie si chiar mai mult în functie de conditiile meteorologice. Aceasta este o faza foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă maslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obtinut. Cele mai bune masline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece in termen de 4 ore de la colectare.
Metoda de extractie Trecerea de la masline la ulei se realizeaza in trei faze: - zdrobire - framantare - extractie Fiecare dintre aceste operatiuni trebuie sa se desfăsoare in cele mai bune conditii pentru a favoriza extractia totala a uleiului. In instalatiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuata de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc maslinele pe un cilindru perforat. Framantarea consta in maruntirea maslinelor, asigurandu-se ca temperatura nu depaseste niciodată 27 ° C. Sistemul de extractie a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat usor, să produca un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuante erbacee si miros fructat. Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală.
Perioada de recoltare Octombrie – Noiembrie
Regiunea Sicilia
Volum 250 ml
Altitudine 111 m

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Crema de masline VERZI -NOCELLARA DEL BELICE - 500 GR

ALTII AU MAI COMANDAT