Descriere
Producător ulei de măsline Taggiasca BIO organic: Frantoio Ghiglione
Certificarea „BIO” urmărește toate fazele productive începând de la îngrijirea terenului, întreținerea măslinilor, recoltarea, măcinarea măslinelor, depozitarea corectă în containere și ambalaje adecvate. Uleiul rece, nefiltrat, este păstrat în rezervoarele de oțel folosind azot pentru a înlocui oxigenul din interiorul rezervorului cu menținerea unei atmosfere interne care este întotdeauna inertă și la presiune constantă. Uleiul astfel protejat își păstrează specificul calitativ și organoleptic. Gustul este delicat cu note de bază mai fructate.
Astăzi, că și la începuturi, ulei de măsline Taggiasca BIO organic își păstrează intacte caracteristicile tradiționale care pot fi descoperite de la prima degustare. Dulce, fructat, cu un ușor indiciu de migdale și semințe de pin: acesta este uleiul de măsline extravirgin produs din măslinele Taggiasca. Cu delicatețea să îmbunătățește fiecare aromă, fără a o domină. Merge bine cu orice fel de mâncare, în special cu cele din bucătăria mediteraneană, cum ar fi carnea, peștele, salatele, mâncărurile pe bază de legume. În cele din urmă, randamentul foarte scăzut al acestui soi de măslină, face uleiul un aliment fundamental pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Un strop de ulei extravirgin de la Frantoio Ghiglione este suficient: la masă, plăcerea se transformă în sănătate și bunăstare!
Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.
Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.