, Natural, ÎN EXCLUSIVITATE
Loading...

Ulei de măsline extravirgin Taggiasca BIO organic - 500 ml

SKU: 00595 Categorie:

69,00 lei

14 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 240 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere


 

Producător ulei de măsline Taggiasca BIO organic: Frantoio Ghiglione

Certificarea „BIO” urmărește toate fazele productive începând de la îngrijirea terenului, întreținerea măslinilor, recoltarea, măcinarea măslinelor, depozitarea corectă în containere și ambalaje adecvate. Uleiul rece, nefiltrat, este păstrat în rezervoarele de oțel folosind azot pentru a înlocui oxigenul din interiorul rezervorului cu menținerea unei atmosfere interne care este întotdeauna inertă și la presiune constantă. Uleiul astfel protejat își păstrează specificul calitativ și organoleptic. Gustul este delicat cu note de bază mai fructate.

Astăzi,  și la începuturi, ulei de măsline Taggiasca BIO organic își păstrează intacte caracteristicile tradiționale care pot fi descoperite de la prima degustare. Dulce, fructat, cu un ușor indiciu de migdale și semințe de pinacesta este uleiul de măsline extravirgin produs din măslinele Taggiasca. Cu delicatețea  îmbunătățește fiecare aromă, fără a o domină. Merge bine cu orice fel de mâncare, în special cu cele din bucătăria mediteraneană, cum ar fi carnea, peștele, salatele, mâncărurile pe bază de legume. În cele din urmă, randamentul foarte scăzut al acestui soi de măslină, face uleiul un aliment fundamental pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Un strop de ulei extravirgin de la Frantoio Ghiglione este suficient: la masă, plăcerea se transformă în sănătate și bunăstare!

Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.

Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.

Informații suplimentare

Metoda de extracție

Ciclu continuu în 24 ore de la recoltare în 2 faze, presat la rece.

Despre producător

Frantoio Ghiglione s-a stabilizat în anul 1920 în Dolcedo, oraș medieval situat într-o vale renumită pentru măslinii seculari. "Taggiasca" este măslină cultivată în această zona. Uleiul extras din acest tip de măslină este dulce, elegant, delicat și cu o aciditate foarte scăzută. Familia Ghiglione a transmis din generație în generație pasiunea pentru uleiul de măsline și respectă foarte riguros toate regulile producerii uleiului de măsline extravirgin BIO

Zona producție

Imperia – Liguria

Metoda de recoltare

Manual

Gust

Măslină verde cu note de cartofi

Miros

Măsline verzi proaspete cu note de cartofi

Perioada de recoltare

Noiembrie – Decembrie

Informații adiționale

Ideal pentru copii!, Producție nouă 2021

Aciditate

Altitudine

Polifenoli

Aromă

Tip ulei

Regiune

Varietate măsline

Volum

Țară

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de măsline extravirgin Taggiasca BIO organic – 500 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ghiglione

Compania noastră, care a fost întotdeauna dedicată cultivării măslinelor, se mândrește cu o lungă tradiție familială. De fapt, există patru generații ale familiei Galioto care s-au succedat la conducerea acestei companii siciliene. Cu mare pasiune ne dedicăm producției de ulei de măsline extravirgin, combinând valorile tradiției cu un spirit inovator pentru a obține produse de autenticitate absolută și calitate excelentă. Proprietatea are aproximativ 100 de hectare. Soiul predominant, pentru 70%, este „Tonda Iblea”, 30% este alcătuit din soiuri native din Iblei: „Marmurigna”, „Nocellara”, „Biancolilla” și „Moresca”, pentru un total de 20.000 măsline copaci.