Descoperă savoarea autentică a Italiei

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi

sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă protejată. Fructele măslinilor Nocellara del Belice se coc destul de târziu, oferind o recoltă destul de bogată. Au un gust dulce, cu un ușor accent ușor sărat.

Măslinele verzi de la Quattrocciochi conservate în saramură sunt crocante si gustoase, ideale pentru a fi folosite ca aperitiv, pentru a garnisi salate, pentru ornarea pizzei sau pentru a da o notă suplimentară mâncărurilor cu carne și pește.

Ingrediente: măsline verzi, apă, sare. Fără conservanți! Sunt ideale cu produse de salumerie si charcuterie.

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Știai că din măslinele verzi ITRANA se face cel mai bun ulei de măsline PREMIAT OLIVASTRO?

Considerat unul dintre cele mai nutritive fructe din câte există, măslina este un adevărat medicament. Conţinutul bogat în vitamine şi acizi graşi (Omega 3, Omega 6, Omega 9) menţine măslinele în topul celor mai sănătoase alimente care se consumă încă de pe vremea fenicienilor.

Despre măsline
Consumate zilnic la mesele principale, măslinele întăresc vasele de sânge, ameliorând afecţiunile specifice înaintării în vârstă, precum: vederea, încetinirea proceselor de îmbătrânire, degradarea unor ţesuturi şi funcţii ale organismului. Nu în ultimul rând, dieta cu măsline întăreşte dantura, oasele şi ajută la regenerarea ţesuturilor distruse în situaţii dramatice-accidente sau imobilizări îndelungate la pat.

Măslinele sunt foarte bogate în fier, sunt o sursă preţioasă de vitamina E, calciu sau fibre. Datorită conţinutului ridicat de grăsimi mononesaturate şi de antioxidanti, măslinele sunt un adevărat miracol pentru sănătate, ajutând la prevenirea cancerului, lupta împortriva colesterolului, sănătatea oaselor, circulaţia sangvină, îmbunătăţirea vederii, calitatea pielii etc. Consumul zilnic de măsline, spun nutriţioniştii, aduce beneficii importante şi stării de sănătate a fumătorilor, deoarece previne degradarea plămânilor şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici.

Măslinele conţin compuşi fenolici importanţi, precum oleuropeina si oleocantalul, consideraţi cei mai puternici antioxidanţi din natură, care, alături de vitamina E şi carotenoizii din măsline. Ajută în mod real la prevenirea cancerului, afecţiunilor cardiace, inflamaţiilor, şi a diabetului. Măslinele furnizează cantităţi importante de calciu, cupru, fier, mangan şi zinc şi sunt surse importante ale complexului de vitamine B. Grăsimile mononesaturate din măsline ajută la reglarea nivelului total de colesterol în corp. Măslinele au şi un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate în cazul constipaţiei. Grăsimile mononesaturate şi vitamina E din măsline ajută şi la prevenirea afecţiunilor inflamatorii. Proprietăţile antiinflamatorii ale maslinelor ajută şi la încetinirea proceselor oxidative la nivel celular, încetinind îmbătrânirea organismului. Măslinele au un indice glicemic mic (15), menţinând nivelul de zahăr în sânge la un nivel scăzut, asigurând astfel şi reglarea apetitului alimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relevante

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă

Descoperă cel mai bun parmezan din lume

Parmigiano Reggiano este „regele” brânzeturilor italiene 🧀 Știați că parmezanul maturat minim 36 luni își pierde din lactoză?Iată cinci metode de a te bucura de aroma sa fructată și sărată.    1. Pe un

ro_RORomanian
×