Descoperă savoarea autentică a Italiei

Penne ai Quattro Formaggi este o rețetă clasică din bucătăria italiană foarte apreciată peste tot în lume

Ingredientele pentru 2 porții:

  • 240 gr Penne Pentru sos:
  • 150 ml lapte
  • 30 gr unt de 82% grăsime
  • 60 gr brânză Gorgonzola
  • 40 gr brânză Brie
  • 50 gr brânză Grana Padano
  • Sare și piper proaspăt rasnit după gust
  • ulei de masline extravirgin Olivastro
  • Nucșoară proaspăt răzuită Mod de preparare: Puneți apă la fiert în proporție de 1 litru la 100 gr de paste. Între timp, până da apă în clocot începeți să preparați sosul. Topiți toate brânzeturile tăiate în cubulețe mici și apoi le fierbeți la bain marie amestecând ușor cu ajutorul unui tel. Când apa începe să fiarbă, adăugați sare (1 lingură cu vârf la 2 lt de apă sau după gust) și așteptați să reia clocotul. Puneți pastele la fiert și amestecați ușor pentru a păstra formă inițială a produsului. Vedeți care este timpul de fierbere indicat pentru ”al dente” și respectați-l. Recomandăm să folosiți un timer. Scurgeți pastele cu ajutorul unei site, păstrând 2 – 3 polonice de apă de la paste. Amestecați pastele în tigaie la foc mic împreună cu sosul timp de 1 min. Adăugați puțină nucșoară și piper proaspăt. Poftă bună! Toate ingredientele le gasiti la noi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relevante

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă

Descoperă cel mai bun parmezan din lume

Parmigiano Reggiano este „regele” brânzeturilor italiene 🧀 Știați că parmezanul maturat minim 36 luni își pierde din lactoză?Iată cinci metode de a te bucura de aroma sa fructată și sărată.    1. Pe un

ro_RORomanian
×