Descoperă savoarea autentică a Italiei

Lansăm cu bucurie un nou proiect inedit și relaxant “Magie în farfurie”, construit împreună cu Chef Marian Zăncianu

Lansăm cu bucurie un nou proiect inedit și relaxant “Magie în farfurie” by Gourmetteria Sapori, construit împreună cu Chef Marian Zăncianu, desemnat „Cel mai bun bucătar din România 2023” în cadrul prestigioasei Gale a Premiilor „Chefi de România”.

“Această recunoaștere vine ca o confirmare a angajamentului lui constant în proiectele competiționale și educaționale ale asociației Asociația Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism – România, precum și a excelenței sale profesionale și antreprenoriale în calitate de proprietar al ZORI Restaurant din orașul Iași.”

Împreună cu Chef Marian Zăncianu vă vom prezenta rețete simple pe care le puteți pregăti acasă cu produse de la noi din shop, cu ingrediente proaspete, de sezon, cu grijă, pe îndelete, devenind mai creativi când vine vorba de gătit 💚

Proiectul a venit ca un răspuns al tuturor întrebărilor clienților noștri. Ne puteți da niște idei de rețete? Ce mai gătim? Ce să fac cu borcanelul acesta? Cum îl folosesc? Vom discuta despre idei preconcepute și false mituri – ”Nu folosesc ulei de măsline extravirgin la gătit pentru că este toxic” and so on.

Ne-am dorit o abordare mai profundă asupra ingredientelor, preparatele să ofere un strop de magie în farfurie și satisfacții gustative pe mai multe planuri, dar și să transmită sentimentul acela de căldură al meselor de acasă.

Timpul pe care îl petrecem cu familia, mesele împreună, mâncarea savurată în tihnă ne-au întărit convingerea că LESS IS MORE. Ce înseamnă? “Mai puțîn înseamnă mai mult”, spunea un concept inspirat de munca arhitectului Ludwig Mies van der Rohe la începutul secolului trecut, iar acest concept a ajuns să fie des invocat nu doar în arhitectură, tehnologie sau design, ci și în viața de zi cu zi, în GASTRONOMIE și ca principiu al tuturor lucrurilor ce definesc un stil de viață modern.

Less is more se referă la faptul că apreciem mai mult ceva de calitate chiar dacă este mai puțin, decât ceva de proastă calitate dar care este în cantitate mult mai mare.

O relație de calitate valorează mult mai mult decât 10 relații superficiale și neînsemnate, consumerismul occidental nu prea pune accent pe calitate și se concentrează obsesiv pe cantitate. Am ajuns de la a mânca un desert ca ceva excepțional și de calitate, la a consuma zilnic dulciuri super procesate chimic care conțin mai mult materii prime făcute în laborator decât alimente provenite din natură.

Așadar vă îndemnam la simplitate. Obiceiurile sănătoase se deprind din familie, iar cel mai bine se întâmplă acasă, în mediul tău, după o zi grea de muncă.

Mâncarea nu este doar un dish cumpărat de la magazin, este acel ceva care ne da viață! Trebuie să o tratăm cu cea mai mare iubire și reverență!

Nu vrem să devenim o băcănie oarecare, ci să fim o companie tânăra și actuală care-i face pe oameni să viseze, să creeze rețete după principii sănătoase. Nu am urmărit trenduri, pur și simplu am fost noi înșine, noi vom rămâne exact așa cum suntem, ancorați în aceleași valori 🙂

Tușele deosebite se nasc adeseori din crossoveruri neașteptate: suntem în permanentă cunoaștere și evoluție.

Invită-ți prietenii la cină, gătiți împreună Mortadella umplută cu risotto și brânză tomino boscaiolo by Chef Marian Zăncianu! 🫶

Rețeta o găsiți AICI

photo & video credit by Bogdan Ciobanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relevante

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă

Descoperă cel mai bun parmezan din lume

Parmigiano Reggiano este „regele” brânzeturilor italiene 🧀 Știați că parmezanul maturat minim 36 luni își pierde din lactoză?Iată cinci metode de a te bucura de aroma sa fructată și sărată.    1. Pe un

ro_RORomanian
×