Ingredientele pentru 2 porții:
- 240 gr Penne Pentru sos:
- 150 ml lapte
- 30 gr unt de 82% grăsime
- 60 gr brânză Gorgonzola
- 40 gr brânză Brie
- 50 gr brânză Grana Padano
- Sare și piper proaspăt rasnit după gust
- ulei de masline extravirgin Olivastro
- Nucșoară proaspăt răzuită Mod de preparare: Puneți apă la fiert în proporție de 1 litru la 100 gr de paste. Între timp, până da apă în clocot începeți să preparați sosul. Topiți toate brânzeturile tăiate în cubulețe mici și apoi le fierbeți la bain marie amestecând ușor cu ajutorul unui tel. Când apa începe să fiarbă, adăugați sare (1 lingură cu vârf la 2 lt de apă sau după gust) și așteptați să reia clocotul. Puneți pastele la fiert și amestecați ușor pentru a păstra formă inițială a produsului. Vedeți care este timpul de fierbere indicat pentru ”al dente” și respectați-l. Recomandăm să folosiți un timer. Scurgeți pastele cu ajutorul unei site, păstrând 2 – 3 polonice de apă de la paste. Amestecați pastele în tigaie la foc mic împreună cu sosul timp de 1 min. Adăugați puțină nucșoară și piper proaspăt. Poftă bună! Toate ingredientele le gasiti la noi 🙂