Descoperă savoarea autentică a Italiei

Ce să mănânci ca să-ţi creşti imunitatea ?

Hipocrate a spus odată faptul  hrană noastră ar trebui  fie medicamentul nostru și  unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, ar fi  consumăm zilnic câte o linguriță de ulei de măsline.
Pe lângă faptul  uleiul de măsline este una dintre cele mai bune surse de grăsimi mononesaturate, acest ulei este medicamentul absolut. A fost întotdeauna recunoscut  un ulei sănătosînsă acum, numeroase studii i-au consolidat acest titlu:
Uleiul de măsline este medicamentul natural absolut, cu uimitoare beneficii asupra sănătății!
 
Odată cu scăderea temperaturilor metabolismul organismului se schimbă, iar imunitatea scade brusc.
Ce să mănânci  să-ţi creşți imunitatea ?
linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol îți întărește sistemul imunitar
linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol îți protejează inima
Într-un studiu de cercetare, cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline atât pentru gătit cât și  pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalți factori fiind egali. În plus, uleiul de măsline conține polifenoli, care ajută la menținerea în limite normale a colesterolului.
linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol reduce riscul apariției bolii Alzheimer
 
Unul dintre studiile publicate în revista Toxicologie și Farmacologie, a găsit oleocanthal în uleiul de măslinecare inhibă acele proteine toxice ce blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer.
 
linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol ajută la pierderea în greutate
 
S-a demonstrat faptul  uleiul de măsline crește rată de oxidare a grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă  atunci când consumăm ulei de măsline dimineață pe stomacul gol, de fapt dăm startul arderii grăsimilor încă de la primele ore ale dimineții.
 
Alte alimente recomandate pentru proprietățile lor benefice în această perioada a anului sunt:
Dovleacul este o sursă bogată de vitamina A
Merele au un conţinut ridicat de fibre şi de vitamine, printre care se numără A şi C
Rodiile conţîn de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde
Sfeclă reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu.
Varză de Bruxelles este bogată în substanţe nutritive, această fiind o sursă foarte bună de vitamina C şi K şi de nutrienţi precum folaţi, vitamina A, mangan, fibre. potasiu, vitamina B6 şi fier.
Strugurii conţîn o varietate de antioxidanţi. Cei mai importanţi nutrienţi din compoziţia acestora sunt vitaminele A, C, B6 şi B9 şi mineralele esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul şi seleniul.
 

 

Fiind un puternic antioxidant, uleiul de măsline consolidează și protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în lupta cu infecțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relevante

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă

Descoperă cel mai bun parmezan din lume

Parmigiano Reggiano este „regele” brânzeturilor italiene 🧀 Știați că parmezanul maturat minim 36 luni își pierde din lactoză?Iată cinci metode de a te bucura de aroma sa fructată și sărată.    1. Pe un

ro_RORomanian
×