Natural, FĂRĂ GLUTEN, ÎN EXCLUSIVITATE, PRODUS LOCAL, Recomandat pentru copil
Loading...

Ulei de măsline extravirgin monocultivar Nocellara del Belice – Frantoi Galioto – 500 ml

SKU: 00592 Categorie:

79,00 lei

60 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 240 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere

Producător ulei de măsline Nocellara del Belice 500ml: Frantoi Galioto

Uleiul extravirgin obținut prin presarea măslinelor Nocellara del Belice are, în general, o culoare care poate trece de la galben la verde intens și o aciditate foarte scăzută care este menținută în mod constant sub 0,2%. Olfactiv, se prezintă cu o intensitate fructată destul de ridicată, însoțită de note de migdale, tomate verzi, iarbă proaspăt cosița și anghinare, uneori ierburi aromatice. Gustul este amar, ușor picant și cu un indiciu de dulce.

La gătit, acest ulei de măsline Nocellara del Belice 500ml oferă maxim, atât crudca și condiment pentru supe de legume sau salate, dar și la gătit pentru prepararea fripturilor la cuptor sau prăjite, atât din carne cât și din pește, datorită faptului că punctul sau de fum este mai mare decât celelalte tipuri de uleiuri.  Conținutul de polifenol este ridicat și, prin urmare, consumul acestui ulei ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, în timp ce conținutul ridicat de grăsimi ușor de digerat ajută la reducerea colesterolului și a zahărului din sânge.

Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.

Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.

Informații suplimentare

Greutate 0.00000000 kg
Metoda de extracție

Trecerea de la măsline la ulei se realizează în trei faze:
– zdrobire
– frământare
– extracție
Fiecare dintre aceste operațiuni trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții pentru a favoriza extracția totală a uleiului.
În instalațiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuată de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc măslinele pe un cilindru perforat. Frământarea constă în mărunțirea măslinelor, asigurându-se că temperatura nu depășește niciodată 27 ° C. Sistemul de extracție a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat ușor, să producă un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuanțe erbacee și miros fructat.

Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală.

Despre producător

În provinciile Siracusa, Ragusa și Catania, cultivarea maslinului reprezintă activitatea agricolă prin excelență. Sute de mici mori au fost create pe o suprafață care se întinde pe aproximativ 19.000 de hectare, caracterizată printr-o mare variabilitate a altitudinii. Frantoio Galioto operează în Ferla, în zona Siracusa, de patru generații, dezvăluind una dintre cele mai înfloritoare realități din acest domeniu.

Este pasiunea pentru muncă, combinată cu dorința de a inova fără a renunta la tradiție, pentru a garanta soiurile de ulei de măsline extra virgin care se pot distinge pentru calitate și autenticitate. În cele 100 de hectare de teren disponibil există aproximativ douăzeci de mii de măslini. Mai mult de 2/3 sunt reprezentate de varietatea ,,Tonda Iblea", iar restul este împărțit între unele varietăți autohtone din Monti Iblei că Marmurigna, Biancolilla, Moresca și Nocellara.

Dacă dragostea pentru cultivarea măslinilor este pentru familia Galioto principiul de baza din 1952, anul în care a fost inițiată această activitate, nu este neglijată nici atenția constanța acordată diferitelor stadii de producție. Recolta se face manual și cu ajutor mecanizat și are loc înainte că măslinele să ajungă la maturitate deplină chiar dacă randamentul este mai mic dar calitatea uleiului este una superioară.

Odată recoltate, măslinele sunt transportate la presă în câteva ore, aici sunt spălate, zdrobite, mărunțite, pentru a fi apoi centrifugate într-un decantor. Odată obținut uleiul de măsline extra virgin, acesta este depozitat în recipiente din oțel inoxidabil cu gaze inerte pentru a întârzia fenomenele de oxidare.

Zona producție

Ronco D'Aquile, Ferla, Siracusa

Metoda de recoltare

Recoltarea se face la începutul lunii octombrie și poate dura până la jumătatea lunii noiembrie și chiar mai mult în funcție de condițiile meteorologice. Această este o fază foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă măslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obținut. Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece în termen de 4 ore de la colectare.

Gust

Rotund, plin și echilibrat cu un elegant retrogust de roșie și migdala crudă

Miros

Picant cu note erbacee

Perioada de recoltare

Octombrie – Noiembrie

Aciditate

Volum

Altitudine

Polifenoli

Aromă

Tip ulei

Regiune

Varietate măsline

Informații adiționale

Ideal pentru copii!

Țară

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de măsline extravirgin monocultivar Nocellara del Belice – Frantoi Galioto – 500 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Frantoio Galioto

Compania noastră, care a fost întotdeauna dedicată cultivării măslinelor, se mândrește cu o lungă tradiție familială. De fapt, există patru generații ale familiei Galioto care s-au succedat la conducerea acestei companii siciliene. Cu mare pasiune ne dedicăm producției de ulei de măsline extravirgin, combinând valorile tradiției cu un spirit inovator pentru a obține produse de autenticitate absolută și calitate excelentă. Proprietatea are aproximativ 100 de hectare. Soiul predominant, pentru 70%, este „Tonda Iblea”, 30% este alcătuit din soiuri native din Iblei: „Marmurigna”, „Nocellara”, „Biancolilla” și „Moresca”, pentru un total de 20.000 măsline copaci.