Descriere
Ulei de măsline extravirgin monocultivar Nocellara del Belice – Frantoi Galioto – 500 ml
Producător ulei de măsline Nocellara del Belice 500ml: Frantoi Galioto
Uleiul extravirgin obținut prin presarea măslinelor Nocellara del Belice are, în general, o culoare care poate trece de la galben la verde intens și o aciditate foarte scăzută care este menținută în mod constant sub 0,2%. Olfactiv, se prezintă cu o intensitate fructată destul de ridicată, însoțită de note de migdale, tomate verzi, iarbă proaspăt cosița și anghinare, uneori ierburi aromatice. Gustul este amar, ușor picant și cu un indiciu de dulce.
La gătit, acest ulei de măsline Nocellara del Belice 500ml oferă maxim, atât crud, ca și condiment pentru supe de legume sau salate, dar și la gătit pentru prepararea fripturilor la cuptor sau prăjite, atât din carne cât și din pește, datorită faptului că punctul sau de fum este mai mare decât celelalte tipuri de uleiuri. Conținutul de polifenol este ridicat și, prin urmare, consumul acestui ulei ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, în timp ce conținutul ridicat de grăsimi ușor de digerat ajută la reducerea colesterolului și a zahărului din sânge.
Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.
Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.