Descriere
Strolghino di Culatello este un mic salam tipic pentru zona Bassa Parmense, aceeași zonă de producție și pentru Culatello di Zibello. Pentru a da forma caracteristică „perei” Culatello, excesul de carne, de o calitate excepțională, este eliminat și Strolghino di Culatello este obținut din această materie primă. Din acest motiv, Strolghino este definit ca „fratele mai mic” al prețiosului Culatello.
Această specialitate are o textură moale și o aromă dulce și delicată. Este un salam cu o formă alungită, îngustă și cilindrică. Diametrul său este de aproximativ 3 cm și greutatea sa poate varia de la 200 g la 1 kg. După maturare, are o lungime medie cuprinsă între 30 și 35 cm. Are o culoare roșie aprinsă și o cantitate minimă de ochi de grăsime albă.
Strolghino di Culatello se face cu carne macră și fină, obținută din partea superioară a coapsei de la porci crescuți exclusiv în Italia. La măcinarea cărnii se adaugă sare, piper, vin și arome naturale. După douăzeci de zile de maturare, Strolghino di Culatello este gata de feliat. Pentru a preveni uscarea, este de preferat să consumați Strolghino di Culatello în câteva zile de la cumpărare, păstrându-l în frigider, învelit în folie alimentară.
Asociați-l cu vinuri proaspete și delicate, atât liniștite, cât și spumante, cum ar fi un Malvasia dei Colli di Parma DOC. Alternativ, puteți opta pentru un vin roșu ușor plin de viață.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.