Descriere
Provolone este o brânză italiană. Este o brânză de paste filata (caș întins) îmbătrânită, originară din Casilli, lângă Vezuviu, unde este încă produsă în forme de pere, cârnați sau con, de 10-15 cm (4-6 in) lungime. Brânzeturile de tip Provolone sunt produse și în alte țări. Cea mai importantă regiune de producție de provolone de astăzi este nord-vestul Italiei și orașul Cremona. Provolone, provola și provoleta sunt versiuni ale aceleiași brânze de bază. Unele versiuni de provolonă sunt fumate.
Provolone este o brânză semidură cu gust care variază foarte mult de la provolone piccante (ascuțit, picant), învechit timp de minimum patru luni și cu un gust foarte ascuțit, până la provolone dolce (dulce) cu un gust foarte blând. În provolone piccante, gustul distinctiv picant este produs cu lipază (enzimă) derivată din capră. Versiunea dolce folosește în schimb lipaza gambei.
Serviți cu Pepperoni Abbruzzese, salată de măsline și ardei roșii prăjiți. Împerecherea berii: orice în cutie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.