Descriere
Mozzarella di bufala se face numai cu lapte proaspăt de bivoliță italiană din zona mediteraneană din regiunea Campania, in special in provinciile Caserta și Salerno. Producția acestui tip de brânză tipic are, de asemenea, loc in alte părți ale Campania si sudul Lazio, Napoli, Puglia si Molise.
Cașul obținut este rupt de pana la o granulație de mărimea unei nuci, este maturat in zer aproximativ 5 ore si apoi tras in benzi filate in apa la 95 °C si tăiat, pentru a obține dimensiunea dorită. Bucățile obținute sunt păstrate in apa potabila rece si sărată, in saramură, pentru diferite perioade. Produsul este comercializat in diferite forme: rotunde, bocconcini, împletituri, mărgele, cireșe, noduri, ovoline, cu greutăți de 20 – 800 g. Culoarea crustei, netedă si de un milimetru grosime, este alb porțelan, compoziția este alcătuită din foi subțiri elastice, in primele 10 ore de la ambalaj, apoi mai întunecate, fără găuri: la tăiere eliberează puțin zer alb si gras cu aromă de enzime din lapte. Gustul este distinctiv și delicat. Mozzarella di bufala poate fi, de asemenea, afumată prin metode naturale si tradiționale cu fum de paie de grâu căpătând o culoare frumoasă si gust plăcut de fum.







Recenzii
Nu există recenzii până acum.