Descriere
Măslinele taggiasca fără sâmburi în ulei de măsline extravirgin
sunt recomandate la prepararea bruschetelor gustoase, sandwich-urilor, pastelor reci, pregătirea pizza, sau la acompaniamentul de brânzeturi moi sau tari și tot felul de tipuri de carne.
Măslinele au un indice glicemic foarte mic, sunt o sursă foarte buna de fibre si sunt bogate in fier, vitamina E și acizi grași monosaturați.
Nu duc lipsă nici de antioxidanți sau minerale esențiale cum ar fi calciu și magneziu.
Le poți consuma simple, cu ierburi aromatice sau umplute cu alte ingrediente cum ar fi migdalele, în salate sau cu tot felul de crostini.
Măslinele taggiasca sunt ideale cu produse de salumerie si charcuterie.
Descoperă REȚETA cu măsline taggiasca și merluciu 🙂
Italia este o destinaţie de vis pentru oricine iubeşte mâncarea şi băutura bună. Dar nu e nevoie să călătoreşti ca să te delectezi cu deliciile italiene, poţi aduce Italia la tine acasă savurând produsele de la noi din shop.
Considerat unul dintre cele mai nutritive fructe din câte există, măslina este un adevărat medicament. Conţinutul bogat în vitamine şi acizi graşi (Omega 3, Omega 6, Omega 9) menţine măslinele în topul celor mai sănătoase alimente care se consumă încă de pe vremea fenicienilor.
Despre măsline
Consumate zilnic la mesele principale, măslinele întăresc vasele de sânge, ameliorând afecţiunile specifice înaintării în vârstă, precum: vederea, încetinirea proceselor de îmbătrânire, degradarea unor ţesuturi şi funcţii ale organismului. Nu în ultimul rând, dieta cu măsline întăreşte dantura, oasele şi ajută la regenerarea ţesuturilor distruse în situaţii dramatice-accidente sau imobilizări îndelungate la pat.
Măslinele sunt foarte bogate în fier, sunt o sursă preţioasă de vitamina E, calciu sau fibre. Datorită conţinutului ridicat de grăsimi mononesaturate şi de antioxidanti, măslinele sunt un adevărat miracol pentru sănătate, ajutând la prevenirea cancerului, lupta împortriva colesterolului, sănătatea oaselor, circulaţia sangvină, îmbunătăţirea vederii, calitatea pielii etc. Consumul zilnic de măsline, spun nutriţioniştii, aduce beneficii importante şi stării de sănătate a fumătorilor, deoarece previne degradarea plămânilor şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici.
Măslinele conţin compuşi fenolici importanţi, precum oleuropeina si oleocantalul, consideraţi cei mai puternici antioxidanţi din natură, care, alături de vitamina E şi carotenoizii din măsline. Ajută în mod real la prevenirea cancerului, afecţiunilor cardiace, inflamaţiilor, şi a diabetului. Măslinele furnizează cantităţi importante de calciu, cupru, fier, mangan şi zinc şi sunt surse importante ale complexului de vitamine B. Grăsimile mononesaturate din măsline ajută la reglarea nivelului total de colesterol în corp. Măslinele au şi un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate în cazul constipaţiei. Grăsimile mononesaturate şi vitamina E din măsline ajută şi la prevenirea afecţiunilor inflamatorii. Proprietăţile antiinflamatorii ale maslinelor ajută şi la încetinirea proceselor oxidative la nivel celular, încetinind îmbătrânirea organismului. Măslinele au un indice glicemic mic (15), menţinând nivelul de zahăr în sânge la un nivel scăzut, asigurând astfel şi reglarea apetitului alimentar.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.