Loading...

Ulei de măsline extravirgin Taggiasca 250 ml

SKU: 00594 Categorie:

36,00 lei

17 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 300 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere

Producător ulei de măsline extravirgin Taggiasca 250ml: Frantoio Ghiglione

Taggiasca este un soi tipic al Liguriei, răspândit mai ales în provincia Imperia. Primele semințe au fost introduse în Italia de călugării de la Șanț’Onorato, o insulă aparțînând arhipelagului francez din Lerins. Ulterior, cultivarea a fost concentrată în Taggia, în apropiere de Sanremo, unde benedictinii au selectat măslinele pentru a obține soiul actual; de aici numele ales pentru acest soi. În prezent, producția are loc pe valea Albenga, extinzându-se până la Monaco. Prezența văilor permite terenului să beneficieze de o expunere excelentă la soare și la briza mării. În același timp, plantele sunt protejate de temperaturi excesiv de scăzute, bucurându-se de un climat temperat.

Uleiul rece, nefiltrat, este păstrat în rezervoarele de oțel folosind azot pentru a înlocui oxigenul din interiorul rezervorului cu menținerea unei atmosfere interne care este întotdeauna inertă și la presiune constantă. Uleiul astfel protejat își păstrează specificul calitativ și organoleptic. Gustul este delicat cu note de bază mai fructate.

Astăzi,  și la începuturi, ulei de măsline extravirgin Taggiasca 250ml își păstrează intacte caracteristicile tradiționale care pot fi descoperite de la prima degustare. Dulce, fructat, cu un ușor indiciu de migdale și semințe de pinacesta este uleiul de măsline extravirgin produs din măslinele Taggiasca. Cu delicatețea  îmbunătățește fiecare aromă, fără a o domină. Merge bine cu orice fel de mâncare, în special cu cele din bucătăria mediteraneană, cum ar fi carnea, peștele, salatele, mâncărurile pe bază de legume. În cele din urmă, randamentul foarte scăzut al acestui soi de măslină, face uleiul un aliment fundamental pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Un strop de ulei extravirgin de la Frantoio Ghiglione este suficient: la masă, plăcerea se transformă în sănătate și bunăstare!

Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.

Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.

Informații suplimentare

Greutate 0.00000000 kg
Metoda de extracție

Ciclu continuu în 24 ore de la recoltare în 2 faze.

Despre producător

Frantoio Ghiglione s-a stabilizat în anul 1920 în Dolcedo, oraș medieval situat într-o vale renumită pentru măslinii seculari. "Taggiasca" este măslină cultivată în această zona. Uleiul extras din acest tip de măslină este dulce, elegant, delicat și cu o aciditate foarte scăzută. Familia Ghiglione a transmis din generație în generație pasiunea pentru uleiul de măsline și respectă foarte riguros toate regulile producerii uleiului de măsline extravirgin BIO

Zona producție

Imperia – Liguria

Metoda de recoltare

Manual, presat la rece

Gust

Măslină verde cu note de cartofi

Miros

Măsline verzi proaspete cu note de cartofi

Perioada de recoltare

Noiembrie – Decembrie

Aciditate

Volum

Altitudine

Polifenoli

Aromă

Tip ulei

Regiune

Varietate măsline

Informații adiționale

Ideal pentru călătorii, Producție nouă 2021

Țară

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de măsline extravirgin Taggiasca 250 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ghiglione

Compania noastră, care a fost întotdeauna dedicată cultivării măslinelor, se mândrește cu o lungă tradiție familială. De fapt, există patru generații ale familiei Galioto care s-au succedat la conducerea acestei companii siciliene. Cu mare pasiune ne dedicăm producției de ulei de măsline extravirgin, combinând valorile tradiției cu un spirit inovator pentru a obține produse de autenticitate absolută și calitate excelentă. Proprietatea are aproximativ 100 de hectare. Soiul predominant, pentru 70%, este „Tonda Iblea”, 30% este alcătuit din soiuri native din Iblei: „Marmurigna”, „Nocellara”, „Biancolilla” și „Moresca”, pentru un total de 20.000 măsline copaci.