Descriere
Producător ulei de măsline extravirgin Taggiasca 250ml: Frantoio Ghiglione
Taggiasca este un soi tipic al Liguriei, răspândit mai ales în provincia Imperia. Primele semințe au fost introduse în Italia de călugării de la Șanț’Onorato, o insulă aparțînând arhipelagului francez din Lerins. Ulterior, cultivarea a fost concentrată în Taggia, în apropiere de Sanremo, unde benedictinii au selectat măslinele pentru a obține soiul actual; de aici numele ales pentru acest soi. În prezent, producția are loc pe valea Albenga, extinzându-se până la Monaco. Prezența văilor permite terenului să beneficieze de o expunere excelentă la soare și la briza mării. În același timp, plantele sunt protejate de temperaturi excesiv de scăzute, bucurându-se de un climat temperat.
Uleiul rece, nefiltrat, este păstrat în rezervoarele de oțel folosind azot pentru a înlocui oxigenul din interiorul rezervorului cu menținerea unei atmosfere interne care este întotdeauna inertă și la presiune constantă. Uleiul astfel protejat își păstrează specificul calitativ și organoleptic. Gustul este delicat cu note de bază mai fructate.
Astăzi, că și la începuturi, ulei de măsline extravirgin Taggiasca 250ml își păstrează intacte caracteristicile tradiționale care pot fi descoperite de la prima degustare. Dulce, fructat, cu un ușor indiciu de migdale și semințe de pin: acesta este uleiul de măsline extravirgin produs din măslinele Taggiasca. Cu delicatețea să îmbunătățește fiecare aromă, fără a o domină. Merge bine cu orice fel de mâncare, în special cu cele din bucătăria mediteraneană, cum ar fi carnea, peștele, salatele, mâncărurile pe bază de legume. În cele din urmă, randamentul foarte scăzut al acestui soi de măslină, face uleiul un aliment fundamental pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Un strop de ulei extravirgin de la Frantoio Ghiglione este suficient: la masă, plăcerea se transformă în sănătate și bunăstare!
Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.
Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.