Descriere
Obținută din lapte de vacă nepasteurizat, Gruyère este o brânză maturată, presată și fiartă, cu o textura fermă, cu sau fără mici goluri interne, elastică si netedă, cu un gust delicat si dulce şi cu o aroma pronunțată de nucă. Conținutul de grăsimi din lapte al brânzei Gruyère este mai mare de 45%, iar culoarea tipică este maro-auriu.
Înainte de a fi comercializată, Brânza Gruyère este maturată o perioada îndelungată, care poate ajunge și la un an și jumatate.
Brânza Gruyère este cunoscută ca una dintre cele mai bune brânzeturi pentru copt, având un gust distinctiv, dar nu copleșitor. Totodată, este foarte indicată pentru topire, alături de Vacherin si Emmental.
Gruyere este o brânză care poate fi servită și la ocazii festive, ca o gustare alături de șampanie sau de Chardonnay ori Sauvignon Blanc. Spre deosebire de alte brânzeturi, Le Gruyère nu este asociată cu vinul roșu sec, fiind preferat Rieslingul alb, cidru sau berea neagră.
Ca desert, brânza Gruyere poate fi folosita in tarte sau servită proaspătă, alături de fructe.
Ingrediente: lapte de vacă crud, cheag, sare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.