Descriere
Elixir cu trufe – Ulei de măsline extravirgin aromatizat cu trufe albe – 250 ml
Deși pare pretențios să gătești cu o asemenea delicatesă, varianta de ulei de măsline cu trufe albe poate fi o investiție mai mică decât trufa în sine, adăugând însă aceeași notă aromată și puternică în mâncăruri.
Cea mai bună metodă ca să păstrezi aroma puternică este să presari puțin ulei de trufe peste mâncarea caldă după ce ai terminat-o de gătit.
- Folosește ulei de trufe pentru a spori aroma unui risotto cu ciuperci.
- Picură puțin ulei de măsline peste paste simple sau în paste cu fructe de mare.
- Uleiul de trufe se potrivește într-o salată cu homar.
- Câteva picături de ulei de trufe pot da savoare legumelor la grătar.
- Amestecă ulei de trufe cu unt pentru a unge o friptură de pui sau pentru a-l servi lângă crab, homar, scoici sau creveți.
- Folosește ulei de trufe că să ungi felii de baghete franțuzești crocante sau focaccia.
- Pregătește gustări gourmet cu pâine prăjită, creveți, parmezan și câteva picături de ulei de trufe.
Trăiește o adevărată emoție la masă: elixirul de trufe albe este un produs cu o aromă puternică, îmbogățită de trufele de înaltă calitate.
Nu este o coincidență faptul că trufa este considerată „regina parfumurilor gastronomice”, protagonista absolută în bucătărie și sinonimă cu calitatea și rafinamentul.
Acest ulei de măsline cu trufe albe este ideal pentru aperitive, pâine, paște, brânzeturi proaspete și carne.
Producător: De Carlo
Vezi rețete & diete pentru mai multe rețete cu ulei de măsline.
Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea).
Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă.
Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.
Acesta este considerat un aliment benefic pentru sănătate, deoarece energizează cordul și reduce colesterolul.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.