Descoperă savoarea autentică a Italiei

La ce/câte suntem dispuși să renunțăm de dragul comodității

Expresia, precum și producția de „alimente artizanale” este una nouă în România

Producție artizanală înseamnă elaborarea de produse într-o scară relativ micăcâteva zeci pe serie, utilizarea în mică măsură a tehnologiei. Producția artizanală se bazează mai mult pe manoperă și pe faptul  nu se folosesc produse artificiale (E-uri) pentru a crește termenul de valabilitate și a reduce, implicit, costurile de producțieÎn producția industrială mecanizarea este excesivă, vorbim despre utilizarea de aditivi pentru a ieftini produsele sau de introducerea de componente ieftine ori chiar gratuite, cum ar fi aerul și apă.

Există o clientela în România care apreciază produsele gastronomice, clientela această are un nivel de trăi superior, iar prețurile sunt rezonabile raportate la nivelul de calitate.

Mihaela Bilic spune:

„Toată lumea mănâncă paște, măcar din când în când. Când eram eu mică se numeau macaroane sau fidea, numai atâta există. Și se fierbeau până deveneau moi, chiar extra-moi. Acum avem toate formele și culorile de paște, iar de la italieni am învățat că se fac din grâu dur și se fierb cât să rămână „al dente”, un pic țări. Așa e corect și pentru digestie și pentru siluetă.
Macaroanele de ieri se numesc azi penne, de departe cea mai populară formă de paște, întrecând și clasicele spaghete, probabil din considerente practice: sunt scurte, nu mai trebuiesc înfășurate pe furculiță, iar impregnarea cu sos e mai eficientă, nu doar se lipește de ele, ci le și umple? Timpul de fierbere e și el stabilit: 11minute.
Până aici nimic nou, veți spune. Însă industria alimentară trebuie să aducă mereu pe piață produse/idei care să ne satisfacă dorința de schimbare și, de ce nu, comoditatea. Așa au apărut paștele cu fierbere rapidă, care în loc de 11 minute sunt gata în 3? Similar orezului prefiert, timpul nostru de gătit se scurtează. Deși pare un avantaj, economia pe care o obținem nu e în favoarea sănătății, e  un fel de legumă sau pui crescute intensiv. Dacă amidonul are nevoie de 10 minute  să se umfle treptat, de ce să inventăm un amidon mai moale (mai rafinat) care absoarbe apă rapid? Cât de multă grabă sau nerăbdare să existe în viața noastră încât să nu ne mai permitem 8 minute în plus? În stilul ăsta o să ajungem să avem paște instant, peste care doar torni apă fiartă și gata!?
Mai repede”a ajuns să fie, în materie de nutriție, ceea ce este „mai bine” în psihologie: dușmanul binelui, al sănătății. Cu cât ceva e rapid de preparat cu atât e mai procesat și îngrașă mai tare. Cu cât un produs e mai moale și mai ușor de mestecat, cu atât e mai rafinat. Nu de economie de timp avem nevoie când vine vorba de mâncare, ci de produse cât mai apropiate de starea lor naturală. Dacă nu rafinăm zahărul n-ar fi existat riscul de supraconsum, oamenii ar fi obosit să mestece trestie de zahăr. Nu de fast-food avem nevoie, ci de good-food. Și asta necesită măcar 11 minute „

Sursă: https://www.facebook.com/mihaela.bilic/?fref=ts

Și acum  revenim la paștele tradiționale care nu se regăsesc în supermarket

PAȘTELE  INTEGRALE DIN GRIS DE GRÂU DUR – Timp de fierbere 11-13 min

Paștele Benedetto Cavalieri sunt renumite în întreaga lume pentru:

  • selectarea atentă a materiilor primecare sunt cultivate în soluri potrivite, mai ales pe dealurile din Puglia și Basilicata; grâul este cultivat fără utilizarea masivă și frecventă de îngrășăminte chimice, care sporesc producția în detrimentul calității;
  • metodă de prelucrare definită  fiind „DELICATĂ”: amestecare prelungită, frământare lentă, presare și modelare cu echipamente de bronz și uscare la temperatură scăzută. Toate acestea permit păstrarea gustului tipic, asigură o consistență absolut naturală și o mare permeabilitate la condimente. În cele din urmă, „Metodă delicată”, garantează păstrarea completă a valorilor nutritive prețioase ale apreciatului grâu dur.
  • pasiuneagrijă și dorința de a asigura în mod continuu calitatea, valori pe care familia Cavalieri le transmit din generație în generație.

Le găsiți AICI

Despre „Benedetto Cavalieri”, paște care se regăsesc în restaurantele cu stele Michelin găsiți recenzii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relevante

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă

Descoperă cel mai bun parmezan din lume

Parmigiano Reggiano este „regele” brânzeturilor italiene 🧀 Știați că parmezanul maturat minim 36 luni își pierde din lactoză?Iată cinci metode de a te bucura de aroma sa fructată și sărată.    1. Pe un

ro_RORomanian
×