, Natural, FĂRĂ GLUTEN, ÎN EXCLUSIVITATE, PRODUS LOCAL, Recomandat pentru copil
Loading...

Ulei de măsline extravirgin - Nocellara del Belice - Centonze - 500 ml - producție nouă

SKU: 8034105890329 Categorie:

99,00 lei

29 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 400 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere

Ulei de măsline extravirgin Nocellara del Belice – Uleiul preferat al printului de Monaco

Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, în lunile octombrie și noiembrie, pentru a fi presate la rece în 4 ore și apoi să devină ulei extravirgin. Natură specifică a teritoriului și a climei, măslinii seculari, pasiunea și dragostea noastră în cultivarea lor, fac din uleiul „Centonze” o adevărată comoară.

Este un aliment pur! ideal pentru a potența toate aromele din mâncărurile tipice bucătăriei mediteraneene.

Calitatea certificată al acestui ulei de măsline Nocellara del Belice este o valoare absolută, dar și un angajament zilnic care implică o supraveghere strictă și constanța a întregului ciclu de producție; de la recoltarea și selecția măslinelor la procesele de transformare și depozitare a produsului finit.

Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului „Centonze” sunt culoarea verde intens, mirosul de fructe  de măsline proaspăt presate și o compoziție aromatică foarte bogată și complexă.

Găsim tonuri erbacee, indicii de roșii și anghinare, cu senzații de amar și picant, de la mediu până la intens.

Genuinitatea și calitatea organoleptică ridicată a uleiului „Centonze” sunt confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internaționale.

Producător: Centonze

Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.

 

Informații suplimentare

Greutate 0.00000000 kg
Metoda de extracție

Trecerea de la măsline la ulei se realizează în trei faze:
– zdrobire
– frământare
– extracție
Fiecare dintre aceste operațiuni trebuie să se desfășoare in cele mai bune condiții pentru a favoriza extracția totală a uleiului.
In instalatiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuata de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc maslinele pe un cilindru perforat. Framantarea consta in maruntirea maslinelor, asigurandu-se ca temperatura nu depaseste niciodată 27 ° C. Sistemul de extractie a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat usor, să produca un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuante erbacee si miros fructat.

Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală.

Despre producător

Aproape de situl arheologic din Selinunte se află orășelul Castelvetrano Selinunte unde locuiește familia Centonze, partenerii noștri care dețin fermă organică de măslini „Case di Latomie”. Familia este proprietara moșiei din 1953 și se concentrează pe cultivarea ecologică a măslinilor și citricelor.

Zonă producție

Castelvetrano, Selinunte

Metoda de recoltare

Recoltarea se face la începutul lunii octombrie și poate dura până la jumătatea lunii noiembrie și chiar mai mult în funcție de condițiile meteorologice. Această este o faza foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă măslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obținut. Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece în termen de 4 ore de la colectare.

Gust

Rotund, plin și echilibrat cu un elegant retrogust de roșie și migdala crudă

Miros

Picant cu note erbacee

Perioada de recoltare

Octombrie – Noiembrie

Aciditate

Volum

Altitudine

Polifenoli

Aromă

Tip ulei

Regiune

Varietate măsline

Informații adiționale

Premiat la New York, Producție nouă 2021

Țară

Italia

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de măsline extravirgin – Nocellara del Belice – Centonze – 500 ml – producție nouă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centonze

Uleiul Centonze are o poveste care trebuie spusă. Originile sale sunt străvechi, înflorind de-a lungul Mării Mediterane până la atingerea noastră – Custodii unei moșteniri de ulei de măsline. Prezentul nu poate fi înțeles fără trecut. Vă povestim despre rădăcinile noastre, vă ducem într-o călătorie înapoi în timp prin istoria unei civilizații care ne-a introdus în măslinul extraordinar: grecii antici. Prezent în Asia Mică și Siria din 5.000 î.Hr., măslinul era apreciat pentru proprietățile sale nobile. Uleiul care era extras la acea vreme era folosit în principal pentru conservarea alimentelor și ca combustibil pentru iluminarea și încălzirea caselor și orașelor.