Descriere
TETE DE MOINE DOP – preț/kg
Tête de Moine AOP, literalmente cap de călugăr, este o brânză cilindrică, semidură, nepasteurizată, cu o greutate de aproximativ 800 de grame. Se lauda cu o consistenta foarte fina, care se topeste in gura. Nu este pentru tăiat; în schimb, este răzuită în rozete fine folosind un ondulator de brânză girolle sau un instrument similar. Prin răzuirea brânzei crește suprafața brânzei care intră în contact cu aerul. Acest lucru schimbă structura brânzei și permite paletei aromatice să se dezvolte la maximum. Chiar și călugării din mănăstirea Bellalay din orașul Jura din Berna obișnuiau să-și răzuie Tête de Moine AOP cu acest cuțit superior. Potrivit tradiției, brânza a fost folosită de călugări ca monedă încă din secolul al XII-lea.
Laptele natural de munte conferă Tête de Moine AOP aroma sa distinctivă. Este produs în conformitate cu specificațiile stricte ale caietului de sarcini al produsului AOP în mai puțin de 10 sătuce din regiunea sa de origine; și apoi maturat pe scânduri de molid timp de cel puțin două luni și jumătate.
Cunoscătorii de brânzeturi recunosc Tête de Moine AOP ca fiind gloria maximă pe o tablă de brânzeturi; perfect cu un aperitiv, ca desert sau ca gustare. Pentru a face cele mai bune rozete, răzuiți Tête de Moine imediat ce a fost scos din frigider.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.