Descriere
SALVA CREMASCO DOP este o brânză cu pastă moale produsă exclusiv din lapte crud, integral de vacă, cu crustă spălată și o maturare minimă de 75 de zile. Zona de producție: provinciile Bergamo, Brescia, Cremona, Lecco, Lodi și Milano, pe teritoriul cărora trebuie să se desfășoare toate operațiunile de producție a laptelui, fabricarea și maturarea brânzei.
Crustă: subțire, consistență medie, netedă cu prezența microflorei caracteristice.
Pastă: cu găuri rare distribuite neregulat, compactă, sfărâmicioasă, mai moale în partea imediat sub crustă datorită coacerii pur centripete. Culoare albă spre galben păi, mai intensă odată cu măturarea.
Gust: proaspăt, un pic acid, cu note mai aromate dacă este maturată mai mult
Pairing: Ideală pentru a condimenta un risotto cu hribi, se potrivește bine cu un vin roșu precum Cabernet sau cu unul dulce precum Malvasia, dacă brânza este maturată mai mult.
Este o brânză care după cele 75 zile de maturare nu mai prezintă urme de lactoză !!! au fost făcute mai multe studii la Universitatea din Milano în acest sens
Recenzii
Nu există recenzii până acum.