Descriere
Parmigiano Reggiano este dens și granulat, cu spirale de proteine cristalizate. Simfonia de aromă potrivită pentru o curte regală.
O mușcătură complexă, granulară, care se simte ca niște particule pirotehnice de iarbă de ceapă dulce, caju, ananas și acid lactic pe limba ta. Pasta densă este străpunsă de spirale de aminoacizi cristalizați, care interlud armonia notelor dulci și sărate.
Parmigiano Reggiano este îngrijit la perfecțiune de către maeștrii producători. Laptele de vacă crud hrănit cu iarbă este transformat într-unul dintre cele mai esențiale ingrediente de gătit de pe planetă cu cea mai mare grijă și precizie pe durata producției sale de 24 de luni. Fabricat în cazane de cupru, laptele de dimineață parțial degresat și laptele întreg de seară este format în cilindri de 75-85 lire sterline. După 12 luni, fiecare roată este inspectată manual de către un elev de clasă de la Il Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano și, dacă respectă măsurile lor de calitate (care includ testarea unor game tonale distincte cu un ciocan!), Coaja este marcată cu însemnele consorțiului. Caracterul dinamic aromatic și textural complex al lui Parmigiano se datorează compoziției sale moleculare. Își dezvoltă cristalizarea caracteristică a aminoacizilor în timpul îmbătrânirii, pe măsură ce proteinele se descompun și notele sale parfumate de umami și Marea Mediterană sunt datorate nivelului ridicat de aminoacizi glutamat. Venerat de-a lungul istoriei, Parmigiano își deține tronul ca Rege al brânzeturilor.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.