Descriere
Grana Padano este o brânză originară din Valea râului Po din nordul Italiei, care este similară cu brânza Parmigiano-Reggiano. Există reglementări mai puțin stricte care reglementează producția sa în comparație cu Parmigiano-Reggiano. Această brânză tare, cu textură sfărâmicioasă, este făcută cu lapte de vacă nepasteurizat, care este semi-degresat printr-un proces natural de cremare. Pentru a păstra autenticitatea proceselor de fabricație și a materiilor prime utilizate pentru fabricarea acestei brânzeturi, legislația Uniunii Europene a protejat denumirea Grana Padano sub denumirea de origine protejată (DOP) din 1996.
La fel ca Parmigiano Reggiano, Grana Padano este o brânză tare semi-grasă care este gătită și coaptă încet timp de cel puțin nouă luni. Dacă trece testele de calitate, este marcat cu foc cu marca Grana Padano. Vacile se mulg de două ori pe zi. Laptele produs seara este degresat pentru a îndepărta stratul superficial de smântână și amestecat cu laptele proaspăt produs dimineața. Laptele parțial degresat este transferat în ibricele de cupru și coagulat; cașul rezultat este tăiat pentru a produce granule cu mărimea boabelor de orez, ceea ce conferă brânzei textura sa caracteristică și apoi încălzit la 53-56 ° C (127-133 ° F). Este produs pe tot parcursul anului și variază sezonier, precum și în funcție de an. Deși sunt asemănătoare cu brânza Parmigiano Reggiano, brânzeturile mai tinere Grana Padano sunt mai puțin sfărâmicioase, mai blânde și cu o aromă mai puțin complexă decât Parmigiano, mai cunoscut și cu vârstă mai lungă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.