Descriere
Ceafa de porc maturată Coppa di Parma IGP este o carne italiană pe bază de carne de porc cu indicație geografică protejată, tipică pentru unele zone din Emilia și Lombardia.
Se obține pornind de la o bucată proaspătă de carne de porc de aproximativ 2,7 kg obținută din zona cervicală superioară a porcului, piesa este apoi presărată cu sare (sărare uscată) și apoi plasată pe rafturi speciale în așa fel încât să permită sarea să pătrundă în interiorul piesei.
La sfârșitul fazei de sărare, coppa este plasată într-o carcasă naturală de bovine legată manual cu frânghii de cânepă, apoi coppa este lăsată să se usuce în așa fel încât să-i facă să piardă o parte din umori și apoi este plasată în camerele de condimente în care, într-un timp minim de 60 de zile, ceașca își continuă deshidratarea dobândind mirosul și aroma caracteristice.
Producția disciplinară, pe lângă definirea unei serii întregi de caracteristici: organoleptic (gust, miros, consistență și culoare), parametri chimico-fizici și microbiologici, definește și o greutate minimă a produsului condimentat, nu mai puțin de 1,3 kg și dimensiunile care poate varia de la 25 la 50 cm lungime.
Originea și tipul de porc care trebuie utilizat sunt, de asemenea, strict reglementate: sunt definite atât vârsta minimă a animalelor, cât și rasele.
Ingrediente: carne de porc, sare, condimente, conservant: E252
Recenzii
Nu există recenzii până acum.