Descriere
Pecorino Sardo Maturo este fragedă cu gust delicat în primele luni de maturare, cu o aromă puternică și marcată pe măsură ce se maturizează.
Calitatea Pecorino Sardo este garantată de Consorțiul de protecție. Din tradiția antică, este produs cu lapte provenit exclusiv din ferme sarde, recunoscut astăzi ca fiind unul dintre cele mai reprezentative brânzeturi ale scenei lactate sarde. Pecorino Sardo este alcătuit din două tipuri bazate pe maturare, Pecorino Dolce și Pecorino Maturo: primul cu o maturare de aproximativ 1-2 luni, al doilea cu o maturare minimă de 60 de zile. Excelent atât ca brânză de masă, cât și în crearea de feluri de mâncare și feluri de mâncare sau însoțite de alimente mai gustoase, cum ar fi slănină și speck. Printre vinurile pentru împerechere este recomandat Vermentino di Gallura și clasicul Cannonau.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.