Loading...

RILLETTES DE RAȚĂ CU PIEPT DE RAȚĂ AFUMAT – 180 gr

SKU: 01574 Categorie:

69,00 lei

1 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 400 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere

RILLETTES DE RAȚĂ CU PIEPT DE RAȚĂ AFUMAT – 180 gr

Rillettes este un faimos preparat franțuzesc, obținut prin gatirea îndelungată (6-8 ore) a cărnii în propria grăsime, la care se adaugă diverse condimente. Cele mai faimoase rillette se fac din carne de porc sau de rată . Este un preparat consistent, rustic cu o textura mai grosieră ce asigura o gustare sățioasă în orice moment al zilei. Rețeta de față utilizează carne de rată la care este adăugat și piept de rată afumat pentru un plus de savoare.

Carne de rată, untură de rată, piept de rată afumat 40% (origine Franța, conservanți ascorbat de sodiu ,nitrit de sodiu ), sare, piper . Produs sterilizat. ALERGENII sunt scriși cu MAJUSCULE. Informații nutriționale/100g – Valoare energetică: 409 kcal; grăsimi 36 g din care săturate 12 g; glucide 0,6 g din care zaharuri 0.5 g; proteine 21 g; sare 1.0 g

A se depozita la loc uscat și răcoros. Se pune la frigider minim 3 ore înainte de deschidere . După deschidere se va păstra la frigider și se va consumă în maxim 48 ore.

Cu o istorie de peste 45 de ani, asociaţia de producători LA QUERCYNOISE este situată în pitorescul oraș Gramat, în mijlocul celei mai faimoase regiuni a lumii asociată cu foie-gras-ul și anume zona de sud-vest a Franţei.

Reușită unui produs gastronomic depinde întotdeauna de calitatea materiilor prime utilizate, în acest caz ficatul proaspăt de raţă. Toate produsele asociaţiei poartă cu mândrie indicativul IGP ( Indicație Geografică Protejată, marcată din anul 2000 cu o mică bulină pe fond galben-albastru ), garanţie a celei mai bune calitaţi la nivel mondial. Acest marcaj înseamnă că raţele au fost crescute natural și ingrăsate în zona de sud-vest a Franţei, în condiţii stricte și supravegheate de autoritaţi independete pentru a livra întotdeauna cea mai bună calitate din lume. O echipa de 5 tehnicieni asigura bunul mers al lucrurilor, de la selecţia păsărilor și pană la produsul finit, precum și certificarea IGP. Asociaţia a obținut 4 certificări (IFS, ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001).

Foie-gras-ul este o veche specialitate culinară care a ajuns să simbolizeze excelenţa gastronomică franţuzească. Este cu adevărat un produs regional, cu legături organice cu “terroir-ul” de unde provine. Savoir-faire-ul și devotamentul pentru muncă bine făcută sunt transmise cu preţuire de la o generaţie la altă. La Maistres Occitans, atât păsările cât și tradiţiile sunt cinstite și tratate cu respectul cuvenit.

Foie-gras-ul a fost întotdeauna lăudat și pus în centrul atenției de către mai toți marii chefi bucătari francezi , devenind, în diverse forme de gătire, “regele” mesei peste tot în Franța. Este apreciat atât în bucătăriile cu stele Michelin cât și de către gurmanzi, la ei acasă, fiind un adevărat ambasador al faimosului „ joie de vivre á la française”.

Ar mai fi de notat că foie-gras-ul este bogat în acizi grași nesaturati, acizi recomandaţi în dietă zilnică a fiecăruia dintre noi deoarece contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rău ” din sânge (colesterolul LDL – Low Density Lipoprotein) .

Este recomandat să puneţi foie-gras-ul în frigider minim 4-6 ore și să îl scoateţi din frigider cu 10-15 minute înainte de servire. În cazul conservelor, se introduce conservă scurt sub un jet de apă caldă pentru a facilita scoaterea din conservă. Se feliază cu un cuţit cu lamă subţire și caldă sau cu o liră de feliere și apoi se servește cu pâine ţărănească sau pâine prajită.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „RILLETTES DE RAȚĂ CU PIEPT DE RAȚĂ AFUMAT – 180 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *