Descriere
Brânzeturile pecorino sunt brânzeturi italiene tari realizate din lapte de oaie. Numele „pecorino” derivă din pecora care înseamnă ovine în italiană.
Dintre cele șase varietăți principale de pecorino, toate având denumirea de origine protejată (DOP) în conformitate cu legislația Uniunii Europene. Majoritatea pecorino este produs pe insula Sardinia, deși producția sa este permisă și în Lazio și în provinciile toscane Grosseto și Siena. Autorii romani antici au scris despre această brânză și despre tehnica de producție a acesteia.
Toate brânzeturile pecorino vin într-o varietate de stiluri, în funcție de cât timp au fost îmbătrânite. Brânzeturile mai maturate, denumite stagionato („condimentate” sau „îmbătrânite”), au o textură mai dură, dar încă sfărâmicioasă și au în mod hotărât arome de unt și nuci. Celelalte două tipuri, semi-stagionato și frescă, au o textură mai moale și gusturi mai blânde de cremă și lapte.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.