Descriere
LA TESSA PECORINO TERRE DI CHIETI IGT – culoare galben pai cu note aurii. Aroma persuasivă și complexă, cu note fructate, florale și condimentate. Structură bună, plină, moale și de lungă durată.
Nu toate vinurile obțin același succes peste tot, dar anumite teritorii și anumite climate sunt cu siguranță mai potrivite decât altele pentru cultivarea anumitor viță de vie. Dealurile Frentane se numără printre acestea: condițiile pedoclimatice deosebite fac din această fâșie din Abruzzo un adevărat templu al viței de vie, unde alte soiuri binecunoscute care au găsit aici un mediu favorabil.
Pecorino – numele său vorbește deja despre ținutul nostru, Abruzzo, despre traseele de transhumanță lungi și vechi de secole care înconjoară podgorii. Pecorino aparține poate familiei antice Trebbiani, dar este totuși o varietate complet autohtonă, tipică regiunilor adriatice din centrul Italiei de lângă mare, care găsește condiții pedoclimatice ideale în Abruzzo. De culoare galben pai cu note aurii, cu arome destul de intense de flori, fructe si condimente, este mediu acid, usor amar, cu o structura buna. Este un vin de o mare tipicitate.
TERITORIUL
Abruzzo începe astăzi să-și dezvăluie bogățiile lumii. Nu doar vinul. Acolo se află Marea Adriatică. Vântul din această mare este cel care dă o aromă caracteristică unor vinuri de coastă, precum Pecorino, Passerina și Cococciola.
Dar și muntele din apropiere, cu variațiile sale de temperatură, parfumează vinurile noastre. Un munte care asteapta sa fie descoperit.
Municipiul Atessa, în partea de sud a Abruzzo, este locul unde am trăit și am făcut vin de secole. Este o zonă între dealurile Frentane și Sangro mijlociu, care a fost întotdeauna potrivită pentru cultivarea viței de vie. Printre cele mai importante din Italia datorită unor terroiruri excepționale. Un amestec argilo-calcar și microclimat unic, creat de apropierea mării pe de o parte și a vârfurilor Maiella pe de altă parte.
Este și un tărâm al păstorilor, străbătut de traseele milenare ale transhumanței, care brăzdează dealurile. Se împletesc cu podgorii și lasă, de asemenea, amprentă în numele viței de vie precum Pecorino.
CANTINA
Astăzi, cantinele Spinelli produc aproximativ 7 milioane de sticle de vinuri Abruzzo pe an, 60% destinate exportului. Tradiția țărănească, cea care dorea strugurii presați cu picioarele, a rămas în relația de dragoste și respect care ne leagă de pământ și de materia primă. În rest, compania este acum în avangarda tuturor tehnicilor de cultivare, prelucrare și rafinare.
Nava amiral a companiei este noua cramă, construită după criterii arhitecturale avansate și dotată cu tehnologii de vinificație de ultimă generație. Vinificația se desfășoară după regulile care ghidează producția de vinuri de calitate. Perfecționate continuu cu ajutorul unora dintre cei mai pricepuți enologi din Italia. Crama asigură o capacitate mare de producție și dispune de încăperi subterane pentru depozitarea și rafinarea vinurilor. Cu o încăpere generoasa de butoaie dedicată învechirii vinurilor (în principal roșii) în butoaie și baricuri de stejar slavon.
ASOCIERI CULINARE
LA TESSA PECORINO TERRE DI CHIETI IGT – excelent ca aperitiv și cu antipasti, este perfect cu toate preparatele din fructe de mare, în special pește crud și fructe de mare. Perfect, de asemenea, cu preparate delicate din carne, legume și brânzeturi proaspete și semimature.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.