Descriere
Făina din grâu dur este tipică regiunilor din sudul Italiei, cum ar fi Puglia și Sicilia și alte zone din sudul și estul Mediteranei. Se distinge de făina din grâu tânăr atât prin dimensiunea mai mare a particulelor cât și pentru culoarea sa galbenă de chihlimbar, caracteristică, culoare care este transmisă și produselor obținute din aceasta. Grâul dur este o cereală bogată în proteine și gluten şi, în comparație cu grâul tânăr, are o capacitate mai mare de absorbție a apei și o mai mare capacitate de lucru. Din acest motiv,
aluaturile obținute sunt mai productive. Este și o făină cu cenușă reziduală scăzută, astfel încât pastele nu se înnegresc în timp.
Făina din grâu dur este un produs conceput pentru toate tipurile de paste făcute în casă. Se folosește și în preparate dospite, cum ar fi pâinea și focaccia sau pizza, cărora le conferă o frumoasă culoare aurie. Pe lângă prezența fibrelor, merită subliniată contribuția elementelor minerale (potasiu, fier și fosfor) și a vitaminelor (tiamina și niacina),
carotenoidelor (luteină și beta-caroten), substanțe care împiedică îmbătrânirea celulară și par să protejeze împotriva unor forme de cancer având proprietăți antioxidante semnificative.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.