Descriere
Suntem foarte mândri de ultima noastră făină adăugată în portofoliu. FĂINĂ ITALIA PRIMITIVA TIP 1 – 1 KG. Am numit-o PRIMITIVA pentru că am redescoperit o selecție fină de cereale, cu un conținut ridicat de fibre și un conținut ridicat de proteine, și am perfecționat o nouă tehnică de amestecare și măcinare. Este disponibilă în cele trei variante de tip 1, tip 2 și făină integrală, este ideală pentru dospire scurtă, medie și lungă în domeniile panificației / patiseriei / pizzeriei. Savoarea și mirosul care se eliberează în timpul procesării și degustării sunt o garanție a celei mai înalte calități a materiei prime și a prelucrării cu multă măiestrie.
FĂINĂ ITALIA PRIMITIVA TIP 1 – 1 KG este o fâină din grâu tânar de tip „1” obținută prin măcinare în tot corpul.
FĂINA ITALIA PRIMITIVA TIP 1 – 1 KG are rezultate excelente la fabricarea pâinii și în general este potrivită pentru toate procesările și dospirile unei făini cu un W (putere) indicativ de 280/300. Ideală în patiserie pentru: pandișpan, gogoși, foietaj, millefeuille, tarte cu fructe. FĂINA ITALIA PRIMITIVA TIP 1 – 1 KG este potrivită atât pentru dospirea tradițională, cât și pentru cea instant, tipică drojdiei chimice; aluatul nu se intareste si mai presus de toate formeaza o alveolatie regulata, fina si moale. Rezultate excelente pentru foietaj. Aluatul poate fi rulat cu ușurință și este capabil să reziste la procese lungi. Ideal pentru aluaturi directe cu dospire scurta sau medie in câmpul pizzeriei. Datorită acestei făini, produsul finit se va bucura de o aromă și un gust caracteristice, putând (re)descoperi diferitele fațete ale gustului uneia dintre cele mai bune selecții de cereale fine de pe piață astăzi.
Patru generații, 100 de ani de istorie, arta făinii imprimată în ADN: MOLINO PASINI este o firmă de morărit specializată în producerea de făinuri din grâu tânăr de înaltă calitate, dedicată atât consumatorului final (artizani, grosiști și retaileri), cât și celor implicați în transformarea acestor făinuri în industria alimentară. Inspirându-se din expresii artistice și valori ale actualității, precizie tehnică și maximă și atenție la detalii, compania este o expresie perfectă a artei know-how-ului italian, foarte apreciată în străinătate și mult celebrată acasă. Materia primă a fost întotdeauna în centrul atenției: boabele folosite sunt atent selectate în toate părțile lumii. Ajunse în companie, acestea sunt analizate și identificate de către laboratorul intern de cercetare și dezvoltare eficient și modern, care le constată calitatea. Noua fabrică de morărit, un proiect de ultimă generație și complet automatizat, prelucrează amestecuri omogene de cereale, din care se extrag făinuri de înaltă calitate și cu constanță în timp.
Date Alveografice:
W : 280 / 300
P/L : 0,50 / 0,60
Raportul P/L – acest indice se determină alveografic și se calculează ca raport al rezistenței maxime (P) a aluatului la extensie și lungimea curbei (L), exprimată în milimetri care descrie extensibilitatea aluatului. Prin urmare, raportul P/L arată în ce măsură aluatul este mai extensibil (valori subunitare) sau mai puțin extensibil (valori supraunitare).
Indicele W – „rezistența” făinii se referă la rezistența aluatului și rezistența la dospire. Cu cât este mai scăzut indicele W, cu atât făina este mai rafinată și cu atât mai puțină apă absoarbe. Deci, un indice W mai mare înseamnă și o calitate mai ridicată. Ca urmare, cu cât perioada de dospire este mai lungă, cu atât este nevoie de o făină cu un indice W mai mare. Dacă sunteți pe grabă, alegeți o făină cu W scăzut. Dar dacă a doriți să pregătiți aluat de pizza pentru a doua zi, alegeți o făină cu un indice W mai ridicat.
Date Chimice:
Umiditate: < 15,5% Max
Cenușă: 0,65 – 0,80%
Gluten: > 11%
Indice de cădere: > 300
Proteine: > 12%
Valori Nutriționale medii pentru 100 gr
Energia (Kj/Kcal) 1.461/345
Grasimi 1,6 g
din care acizi grași saturați 0,40 g
Carbohidrați 68.0 g
din care zaharuri 1,43 g
Fibre 3,7 g
Proteine 12,7 g
Sare 0 g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.