Descoperă savoarea autentică a Italiei

Cercetare

Cercetătorii au concluzionat:
prăjirea cu ulei de măsline este sigură!

Rezultatele cercetărilor ne asigură că prăjirea cu ulei de măsline nu este mai dăunătoare decât utilizarea altor uleiuri și poate fi chiar o opțiunea mai sigură.

Cercetătorii de la Universitatea din Spania au studiat uleiurile de măsline, floarea soarelui și din semințe de in privind conținutul lor de aldehidă după încălzirea lor la 190 ℃.

Este o credință larg răspândită că prăjirea în ulei vegetal poate fi nesănătoasă din cauza produselor chimice toxice (numite aldehide) produse în acest proces. Aldehidele sunt compuși organici care conțin o dublă legătură carbon-oxigen, care se formează în mod natural în corpul uman în cantități mici. Consumul unui exces de aldehide este considerat a contribui la simptomele bolilor precum diabetul.

Comparând rezultatele, este sigur să spunem că uleiul de măsline este de fapt cea mai bună opțiune pentru prăjire.

Sursa: Olive Oil Times

ro_RORomanian
×