PRODUS LOCAL
Loading...

Cremă de măsline verzi – Nocellara del Belice – Centonze – 180 gr

SKU: 8034105890695 Categorie:

45,00 lei

3 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 400 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere

Cremă de măsline verzi – Nocellara del Belice – Centonze – 180 gr

Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, în lunile octombrie și noiembrie, pentru a fi presate la rece în 4 ore și apoi să devină ulei extravirgin. Natură specifică a teritoriului și a climei, măslinii seculari, pasiunea și dragostea noastră în cultivarea lor, fac din uleiul „Centonze” o adevărată comoarăEste un aliment pur ! ideal pentru a potența toate aromele din mâncărurile tipice bucătăriei mediteraneene.

Calitatea certificată a uleiului organic de măsline extravirgin „Centonze” este o valoare absolută, dar și un angajament zilnic care implică o supraveghere strictă și constanța a întregului ciclu de producțiede la recoltarea și selecția măslinelor la procesele de transformare și depozitare a produsului finit.

Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului „Centonze” sunt culoarea verde intens, mirosul de fructe de măsline proaspăt presate și o compoziție aromatică foarte bogată și complexăGăsim tonuri erbacee, indicii de roșii și anghinare, cu senzații de amar și picant, de la mediu până la intensGenuinitatea și calitatea organoleptică ridicată a uleiului „Centonze” sunt confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internaționale.

Informații suplimentare

Greutate 0,00000000 kg
model

00207

Aciditate

0.10

Volum

500 ml

Altitudine

111 m

Polifenoli

493 mg/kg

Metoda de extractie

Trecerea de la masline la ulei se realizeaza in trei faze:
– zdrobire
– framantare
– extractie
Fiecare dintre aceste operatiuni trebuie sa se desfăsoare in cele mai bune conditii pentru a favoriza extractia totala a uleiului.
In instalatiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuata de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc maslinele pe un cilindru perforat. Framantarea consta in maruntirea maslinelor, asigurandu-se ca temperatura nu depaseste niciodată 27 ° C. Sistemul de extractie a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat usor, să produca un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuante erbacee si miros fructat.

Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală.

Aroma

Mediu Intens

Tip ulei

Extravirgin BIOLOGIC PREMIAT

Despre producator

Aproape de situl arheologic din Selinunte se afla oraselul Castelvetrano Selinunte unde locuieste familia Centonze, partenerii nostri care detin ferma organica de maslini „Case di Latomie”. Familia este proprietara mosiei din 1953 si se concentreaza pe cultivarea ecologica a maslinilor si citricelor.
Mai multe pe blog
https://feelolio.ro/sicilia-de-neuitat-in-vizita-la-partenerii-feelolio-romania.html

Zona productie

Castelvetrano, Selinunte

Regiunea

Sicilia

Metoda de recoltare

Recoltarea se face la inceputul lunii octombrie si poate dura pana la jumatatea lunii noiembrie si chiar mai mult în functie de conditiile meteorologice. Aceasta este o faza foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă maslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obtinut. Cele mai bune masline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece in termen de 4 ore de la colectare.

Gust

Rotund, plin si echilibrat cu un elegant retrogust de rosie si migdala cruda

Miros

Picant cu note erbacee

Perioada de recoltare

Octombrie – Noiembrie

Varietate masline

Nocellara del Belice 100 %

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cremă de măsline verzi – Nocellara del Belice – Centonze – 180 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *