Descriere
Gorgonzola Piccante este o pastă cremoasă, dar fermă, cu venele de albastru – cu cât brânza este mai veche, cu atât mai albastră.
Gorgonzola mai în vârstă – „Stagionato” sau „piccante” păstrează o cremă, dar sunt împușcați cu mult mai mult albastru decât tânărul Dolce. Brânza rezultată este untos, fudgy cu un final persistent, picant.
Gorgonzola, la fel ca Roquefort, este o brânză veche. Rețeta a fost dezvoltată ca o soluție pentru consumul de lapte în exces. La începutul toamnei, vacile ar fi conduse în jos de pe pășunile lor alpine în văile regiunii Lombardia. Se opreau în orașul Gorgonzola pentru a fi mulși. Rețetele Gorgonzola Piccante folosesc Penicillium Roqueforti, care tinde spre arome mai puternice, în timp ce Dolce folosește Penicillium Glaucum – un mucegai mai blând, mai fructat, cu o nuanță verde. Piccante îmbătrânește uneori de două ori mai mult și este clasificat pe cantitatea de albire din pastă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.