Descriere
Parmigiano Oro Nero conține același lapte ca și pentru Parmigiano Reggiano, dar mai degrabă decât să fie degresat, este lăsat întreg și, prin urmare, mai bogat în cremă.
Sunt realizate roți de brânză care cântăresc aproximativ 10 kg și lăsate să îmbătrânească aproximativ 6-9 luni. Odată îmbătrânite, acestea sunt marcate cu foc și coaja este vopsită în negru (cu un colorant alimentar). Are o aromă dulce și moale în gură și sugerează notele dulci de iaurt și smântână. Se recomandă pentru un apus de soare, pentru a îngroșa cele mai delicioase risottos sau servite în bucăți pe un carpaccio bun.
Când lui Paolo Gennari i s-a cerut să facă o roată mică Parmigiano Reggiano, el a răspuns că, conform reglementărilor, trebuie să cântărească cel puțin 38 kg. Dar nu l-au crezut și au spus că nu știe cum să reușească. A fost ziua în care a fost creată brânza Oro Nero.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.