Descriere
Cremă de carciofi – anghinare -190 gr este ideala pentru panini, antipasti sau paste.
Conține: anghinare 78%, ulei de măsline extravirgin, sare, oțet de vin.
Planta de aghinare conține polifenoli, acid folic, vitaminele A, B 6 și B12, C, K, fosfor, fier, flavonoide, mangan, fibre și e bogată în inulină. Inulină stimulează sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal și ajută la asimilarea magneziului și calciului. În plus plantă are puține grăsimi săturate și colesterol, conține tiamină, riboflavina, niacina.
Pe scurt, plantă are cei mai mulți antioxidanți dintre toate legumele, ceea ce înseamnă că ajută sistemul imunitar în lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de apariția multor boli.
Anghinarea este considerată eficientă și pentru sănătatea inimii. Câteva ingrediente din frunzele plantei reduc colesterolul rău, îl cresc pe cel bun. Are grijă de artere, sistemul cardiovascular, circulația sanguină, tensiunea arterială. Totodată, anghinarea acționează că un vasodilatator. Și diabeticii sunt încurajați să o consume pentru a preveni complicațiile asociate cu hipertensiunea.
Tot anghinarea mai este recomandată în caz de nefrite, angină pectorală, hepatite cronice, ateroscleroza, ciroze hepatice, cât și în infecțiile de natură intestinală. La recomandarea medicului, remediile pe baza de anghinare pot fi folosite în tratarea disfuncțiilor hepatobiliare, în insuficientă biliară, în inflamații ale cailor biliare, în caz de pre-ciroză, act și în anumite tipuri de hepatite (cronice și subacute).
O puteți asocia cu brânzeturi sau produse de salumerie.
Daca vrei sa o cumperi din supermarket si sa o prepari tu iti recomandam reteta Laurei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.