Descriere
Cremă cu 40% foie- gras de rată , infuzată cu vin Sauternes. Rețeta va permite să regăsiți gustul autentic de foie-gras într-o textură fondantă, ușor de uns pe pâine. Ideală ca aperitiv în orice situație. Se servește pe pâine prăjită alături de un pahar de vin bun. Ficat gras de rată din sud-vestul Franței 40% , ficat de pasăre, apă, untură de rată, sare, piper, zahăr, gelatină, vin Sauternes AOC 0,6%, condimente, nucșoară, plante aromatice, arome naturale.
Se pune la frigider minim 3 ore înainte de deschidere . Introduceți conserva în apă caldă câteva secunde pentru a facilita scoaterea conținutului din conservă. După deschidere se va păstra la frigider și se va consumă în maxim 48 ore.
Cu o istorie de peste 45 de ani, asociaţia de producători LA QUERCYNOISE este situată în pitorescul oraș Gramat, în mijlocul celei mai faimoase regiuni a lumii asociată cu foie-gras-ul și anume zona de sud-vest a Franţei.
Reușita unui produs gastronomic depinde întotdeauna de calitatea materiilor prime utilizate, în acest caz ficatul proaspăt de raţă. Toate produsele asociaţiei poartă cu mândrie indicativul IGP ( Indicație Geografică Protejată, marcată din anul 2000 cu o mică bulină pe fond galben-albastru ), garanţie a celei mai bune calitaţi la nivel mondial. Acest marcaj înseamnă că raţele au fost crescute natural și ingrăsate în zona de sud-vest a Franţei, în condiţii stricte și supravegheate de autoritaţi independete pentru a livra întotdeauna cea mai bună calitate din lume. O echipa de 5 tehnicieni asigura bunul mers al lucrurilor, de la selecţia păsărilor și pană la produsul finit, precum și certificarea IGP. Asociaţia a obținut 4 certificări (IFS, ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001). Foie-gras-ul este o veche specialitate culinară care a ajuns să simbolizeze excelenţa gastronomică franţuzească. Este cu adevărat un produs regional, cu legături organice cu “terroir-ul” de unde provine. Savoir-faire-ul și devotamentul pentru muncă bine făcută sunt transmise cu preţuire de la o generaţie la altă. La Maistres Occitans, atât păsările cât și tradiţiile sunt cinstite și tratate cu respectul cuvenit.
Foie-gras-ul a fost întotdeauna lăudat și pus în centrul atenției de către mai toți marii chefi bucătari francezi , devenind, în diverse forme de gătire, “regele” mesei peste tot în Franța. Este apreciat atât în bucătăriile cu stele Michelin cât și de către gurmanzi, la ei acasă, fiind un adevărat ambasador al faimosului „ joie de vivre á la française”.
Ar mai fi de notat că foie-gras-ul este bogat în acizi grași nesăturați, acizi recomandaţi în dietă zilnică a fiecăruia dintre noi deoarece contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rău ” din sânge (colesterolul LDL – Low Density Lipoprotein) .
Este recomandat să puneţi foie-gras-ul în frigider minim 4-6 ore și să îl scoateţi din frigider cu 10-15 minute înainte de servire. În cazul conservelor, se introduce conservă scurt sub un jet de apă caldă pentru a facilita scoaterea din conservă. Se feliază cu un cuţit cu lamă subţire și caldă sau cu o liră de feliere și apoi se servește cu pâine ţărănească sau pâine prajită..
Recenzii
Nu există recenzii până acum.