Descriere
Aceto balsamico tradizionale di Modena DOP 25 ani Pontevecchio „Extravecchio” este făcut doar din must de struguri, invechit cel puțin douăzeci și cinci de ani în butoaie de lemn prețios (stejar, castan, cireș și ienupăr), în timpul repausului îndelungat căpătând arome balsamice unice, atingând un echilibru aromatic extraordinar.
Un aceto dulce și dens, perfect pentru aromatizarea căpșunilor, legumelor și Parmigiano Reggiano. Câteva picături sunt suficiente pentru a da o notă unică preparatelor tale, dulci sau sărate.
Oțetul Balsamic Tradițional de Modena DOP, are arome și parfumuri care pot satisface chiar și cele mai pretențioase palate; este folosit ca și condiment pentru a da nota finală unei serii vaste de preparate, de la cele mai rafinate și elaborate pana la cele mai sarace și simple. De secole în bucătăria modeneză s-a pus pe carne și legume fierte, de preferință încă fierbinți. Mai recentă este utilizarea „Tradiționalului de Modena” pe peștele crud și gătit și pe cărnurile înăbușite și fripte. Mulți bucătari celebri îl folosesc în preparate extrem de originale, de la aperitive până la deserturi. Rezultate surprinzătoare se obțin la înghețată și pe fructe tropicale, căpșuni și piersici. Oțetul Balsamic Tradițional de Modena DOP combinat cu fulgi de brânză Parmigiano Reggiano DOP își dezvăluie teritorialitatea și potențialul gastronomiei emiliene, precum și universalitatea și dreptul de a ocupa un loc de mare importanță printre produsele gastronomice ale lumii întregi. O linguriță de „Balsamic tradițional” este un aperitiv neobișnuit și foarte original, dar și la sfârșitul mesei, un excelent digestiv.
Denumirea de „balsamic” derivă din proprietățile vindecătoare care i se atribuiau încă din anii 1700, când era folosit ca remediu pentru a trata rănile induse de ciumă sau pentru migrene în epoca romană. Astăzi este folosit în bucătăriile din întreaga lume pentru a face rețete speciale. Producerea sa urmează proceduri simple dar precise cu privire la timpii, modurile și locurile de utilizare, care trebuie respectate cu strictețe, așa cum este descris în caietul de sarcini pentru Aceto balsamico tradizionale di Modena DOP. Procedura necesară pentru obținerea acestuia trece prin trei faze de bază: recoltarea strugurilor, zdrobirea și coacerea mustului, maturarea și transvazările manuale.
Sticla specială de 100 ml, concepută de designerul Giorgetto Giugiaro, este renumită în întreaga lume și singura permisă de lege.
Culoare maro închis strălucitor; densitate siropoasă, consistentă, curgătoare; aromă dulce cu o aciditate plăcută. Aciditate:> 4,5% din greutate; Densitate indicativă: 1,350-1,370
Valori nutriționale (la 100 ml): Energie: 323 Kcal / 1.310,47 kJ, Grăsimi totale: <0,1 g din care acizi grași saturați <0,1 g, Carbohidrați: 78,3 g din care zaharuri 78,3 g, Proteine: 0,33 g, Sare: 0,03 g, Prezență nesemnificativă a colesterolului, fibrelor, vitaminei A, vitamina C, calciului și fierului. Nu conține sulfiți adăugați.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.