Risotto alla milanese

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ingrediente:

  • 2 căni de orez cu bob rotund
  • ulei de masline
  • 3 căni supă de pui
  • 1 cană de apă
  • 1 ceapă mica
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 linguriţă de şofran
  • 2 linguri  de unt gras
  • 50 grame de parmezan ras
  • piper alb

Preparare:

  1. Se spală orezul într-o sită deasă şi se lasă să se scurgă. Se toacă ceapa fin. Se rade parmezanul. Se încălzeşte supa.
  2. Puneti cateva linguri de ulei de masline extravirgin  într-o tigaie adâncă sau cratiţă şi adăugaţi ceapa. După ce s-a înmuiat ceapa, adăugaţi şofranul, iar după un minut şi orezul. Amestecaţi orezul continuu timp de 4-5 minute până când devine translucid. Stingeţi totul cu un pahar de vin alb sec si o cană de supă fierbinte. Lăsaţi să fiarbă descoperit la foc mic.
  3. Fierbeţi orezul timp de aproximativ 20 de minute, completând treptat cu supă şi amestecând din când în când, până când orezul a fiert, este cremos dar cu miezul al dente.
  4. Adăugaţi  untul, parmezanul ras, puţin piper alb şi amestecaţi.

Pofta buna !

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.