Loading...

Ulei de măsline extravirgin biologic - Nocellara del Belice - Case di Latomie - Centonze - 200 ml

SKU: 00746 Categorie:

60,00 lei

15 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 240 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere

Producător ulei extravirgin Nocellara del Belice: Centonze

Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, în lunile octombrie și noiembrie, pentru a fi presate la rece în 4 ore și apoi să devină ulei extravirgin. Natura specifică a teritoriului și a climei, măslinii seculari, pasiunea și dragostea noastră în cultivarea lor, fac din uleiul „Centonze” o adevărată comoară. Este un aliment pur ideal pentru a potența toate aromele din mâncărurile tipice bucătăriei mediteraneene.

Calitatea certificată a uleiului organic de măsline extravirgin „Centonze” este o valoare absolută, dar și un angajament zilnic care implică o supraveghere strictă și constantă a întregului ciclu de producție; de la recoltarea și selecția măslinelor la procesele de transformare și depozitare a produsului finit.

Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului „Centonze” sunt culoarea verde intens, mirosul de fructe de măsline proaspăt presate și o compoziție aromatică foarte bogată și complexă. Găsim tonuri erbacee, indicii de roșii și anghinare, cu senzații de amar și picant, de la mediu până la intens.

Genuinitatea și calitatea organoleptică ridicată a acestui ulei extravirgin Nocellara del Belice „Centonze” sunt confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internaționale.

Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.

Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.

Informații suplimentare

Metoda de extracție

Trecerea de la măsline la ulei se realizează în trei faze:
– zdrobire
– frământare
– extracție
Fiecare dintre aceste operațiuni trebuie să se desfăsoare în cele mai bune condiții pentru a favoriza extracția totală a uleiului.
În instalațiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuată de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc măslinele pe un cilindru perforat. Frământarea constă în mărunțirea măslinelor, asigurându-se că temperatura nu depășește niciodată 27 ° C. Sistemul de extracție a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat ușor, să producă un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuanțe erbacee și miros fructat.

Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală.

Despre producător

Aproape de situl arheologic din Selinunte se află orășelul Castelvetrano Selinunte unde locuiește familia Centonze, partenerii noștri care dețin fermă organică de măslini „Case di Latomie”. Familia este proprietara moșiei din 1953 și se concentrează pe cultivarea ecologică a măslinilor și citricelor.
Mai multe pe blog
https://feelolio.ro/sicilia-de-neuitat-in-vizita-la-partenerii-feelolio-romania.html

Zona producție

Castelvetrano, Selinunte

Metoda de recoltare

Recoltarea se face la începutul lunii octombrie și poate dura până la jumătatea lunii noiembrie și chiar mai mult în funcție de condițiile meteorologice. Această este o faza foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă măslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obținut. Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece în termen de 4 ore de la colectare.

Gust

Rotund, plin și echilibrat cu un elegant retrogust de roșie și migdala crudă

Miros

Picant cu note erbacee

Perioada de recoltare

Octombrie – Noiembrie

Aciditate

Volum

Altitudine

Polifenoli

Aromă

Tip ulei

Regiune

Varietate măsline

Informații adiționale

High quality, Ulei proaspăt

Țară

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de măsline extravirgin biologic – Nocellara del Belice – Case di Latomie – Centonze – 200 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centonze

Uleiul Centonze are o poveste care trebuie spusă. Originile sale sunt străvechi, înflorind de-a lungul Mării Mediterane până la atingerea noastră – Custodii unei moșteniri de ulei de măsline. Prezentul nu poate fi înțeles fără trecut. Vă povestim despre rădăcinile noastre, vă ducem într-o călătorie înapoi în timp prin istoria unei civilizații care ne-a introdus în măslinul extraordinar: grecii antici. Prezent în Asia Mică și Siria din 5.000 î.Hr., măslinul era apreciat pentru proprietățile sale nobile. Uleiul care era extras la acea vreme era folosit în principal pentru conservarea alimentelor și ca combustibil pentru iluminarea și încălzirea caselor și orașelor.