, Natural, FĂRĂ GLUTEN, ÎN EXCLUSIVITATE, PRODUS LOCAL, Recomandat pentru copil
Loading...

Ulei de măsline extravirgin - Centonze Nocellara BIO - 1 l

SKU: 00566 Categorie:

159,00 lei

20 în stoc

Transport gratuit în 24 / 48 ore

Pentru comenzile mai mari de 400 lei

Ai nevoie de ajutor?

0740 795 277 | office@feelolio.ro

Livrare rapidă

Produse naturale

Plați securizate

Protejăm natura

Loading...

Descriere


Ulei de măsline Centonze Nocellara – Uleiul preferat al printului de Monaco

Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, în lunile octombrie și noiembrie, pentru a fi presate la rece în 4 ore și apoi să devină ulei extravirgin. Natură specifică a teritoriului și a climei, măslinii seculari, pasiunea și dragostea noastră în cultivarea lor, fac din uleiul „Centonze” o adevărată comoară. Este un aliment pur! ideal pentru a potența toate aromele din mâncărurile tipice bucătăriei mediteraneene.

Calitatea certificată a uleiului organic de măsline extravirgin „Centonze” este o valoare absolută, dar și un angajament zilnic care implică o supraveghere strictă și constanța a întregului ciclu de producție; de la recoltarea și selecția măslinelor la procesele de transformare și depozitare a produsului finit.

Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului „Centonze” sunt culoarea verde intens, mirosul de fructe de măsline proaspăt presate și o compoziție aromatică foarte bogată și complexă. Găsim tonuri erbacee, indicii de roșii și anghinare, cu senzații de amar și picant, de la mediu până la intens.

Genuinitatea și calitatea organoleptică ridicată a acestui ulei de măsline Centonze Nocellara sunt confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internaționale.

Producător: Centonze

Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.

 

Informații suplimentare

Țară

BIO

Aciditate

Volum

Aromă

Polifenoli

Altitudine

Metoda de extracție

Trecerea de la măsline la ulei se realizează în trei faze:
– zdrobire
– frământare
– extracție

Fiecare dintre aceste operațiuni trebuie să se desfăsoare în cele mai bune condiții pentru a favoriza extracția totală a uleiului.
În instalațiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuată de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc măslinele pe un cilindru perforat. Framantarea constă în mărunțirea măslinelor, asigurându-se că temperatura nu depășește niciodată 27 ° C. Sistemul de extracție a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat ușor, să producă un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuanțe erbacee și miros fructat.

Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală.

Tip ulei

Zona producție

Castelvetrano, Selinunte

Metoda de recoltare

Recoltarea se face la începutul lunii octombrie și poate dura până la jumătatea lunii noiembrie și chiar mai mult în funcție de condițiile meteorologice. Această este o faza foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă măslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obținut. Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece în termen de 4 ore de la colectare.

Gust

Rotund, plin și echilibrat cu un elegant retrogust de roșie și migdală crudă

Miros

Picant cu note erbacee

Perioada de recoltare

Octombrie – Noiembrie

Varietate măsline

Regiune

1 recenzie pentru Ulei de măsline extravirgin – Centonze Nocellara BIO – 1 l

  1. Andreea

    Minunat uleiul! Il mancam crud cu paine! Recomand!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centonze

Uleiul Centonze are o poveste care trebuie spusă. Originile sale sunt străvechi, înflorind de-a lungul Mării Mediterane până la atingerea noastră – Custodii unei moșteniri de ulei de măsline. Prezentul nu poate fi înțeles fără trecut. Vă povestim despre rădăcinile noastre, vă ducem într-o călătorie înapoi în timp prin istoria unei civilizații care ne-a introdus în măslinul extraordinar: grecii antici. Prezent în Asia Mică și Siria din 5.000 î.Hr., măslinul era apreciat pentru proprietățile sale nobile. Uleiul care era extras la acea vreme era folosit în principal pentru conservarea alimentelor și ca combustibil pentru iluminarea și încălzirea caselor și orașelor.