Descriere
Ulei de măsline Centonze Nocellara – Uleiul preferat al printului de Monaco
Cele mai bune măsline sunt recoltate manual, în lunile octombrie și noiembrie, pentru a fi presate la rece în 4 ore și apoi să devină ulei extravirgin. Natură specifică a teritoriului și a climei, măslinii seculari, pasiunea și dragostea noastră în cultivarea lor, fac din uleiul „Centonze” o adevărată comoară. Este un aliment pur! ideal pentru a potența toate aromele din mâncărurile tipice bucătăriei mediteraneene.
Calitatea certificată a uleiului organic de măsline extravirgin „Centonze” este o valoare absolută, dar și un angajament zilnic care implică o supraveghere strictă și constanța a întregului ciclu de producție; de la recoltarea și selecția măslinelor la procesele de transformare și depozitare a produsului finit.
Caracteristicile organoleptice tipice ale uleiului „Centonze” sunt culoarea verde intens, mirosul de fructe de măsline proaspăt presate și o compoziție aromatică foarte bogată și complexă. Găsim tonuri erbacee, indicii de roșii și anghinare, cu senzații de amar și picant, de la mediu până la intens.
Genuinitatea și calitatea organoleptică ridicată a acestui ulei de măsline Centonze Nocellara sunt confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internaționale.
Producător: Centonze
Vezi rețete & diete în care poți integra acest ulei de măsline.
Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale sunt variate, fiind folosit la gătit, în cosmetice, medicamente și săpunuri, iar în trecut ca și ulei de lampă. Este folosit în toată lumea, dar este în majoritatea cazurilor asociat cu țările mediteraneene, în care producerea sa este o tradiție veche.
Andreea –
Minunat uleiul! Il mancam crud cu paine! Recomand!