Descriere
Raschera este o brânză semi-tare din grăsime presată italiană sau medie, obținută din lapte de vacă crud sau pasteurizat, la care se poate adăuga o cantitate mică de lapte de oaie și / sau de capră. Are o culoare albă fildeș în interior, cu ochi mici distanțați neregulat și o coajă semidure, care este gri roșu, uneori cu reflexe galbene. Are un gust sărat, similar cu brânza Muenster și poate fi moderat ascuțită dacă brânza a fost îmbătrânită.
Brânza a primit o denumire de origine italiană protejată (DOP) în iulie 1996 și poate purta și denumirea de „di alpeggio” (din pășunea montană) dacă brânza a fost fabricată în zonele montane din provincia sa desemnată Cuneo.
E timpul să vă treziți papilele gustative. Această pană sărată provine de la vaci care pășunesc de-a lungul lacului Raschere, la baza muntelui. Mongioie în nordul Italiei. Pășunile luxuriante aduc un condiment ierbos în untul natural al brânzei, în timp ce sărurile sale delicate se dezvoltă în procesul de îmbătrânire.
Combinați cu un vin regional răcoritor, cum ar fi un Arneis crocant sau un roșu îndrăzneț ca Nebbiolo.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.