Descriere
Ficat gras de rată din sud-vestul Franței 40% , ficat de pasăre, apă, untură de rată, sare, piper, zahăr, gelatină, ardei iute Espelette (0.3%), condimente, nucșoară, plante aromatice, arome naturale. Produs sterilizat. ALERGENII sunt scriși cu MAJUSCULE. Informații nutriționale/100g – Valoare energetică: 465 kcal; grăsimi 48 g din care săturate 17 g; glucide 1,2 g din care zaharuri 1.0 g; proteine 7.2g; sare 1.0 g
A se depozita la loc uscat și răcoros. Se pune la frigider minim 3 ore înainte de deschidere . Introduceți conservă în apă caldă câteva secunde pentru a facilita scoaterea conținutului din conservă. După deschidere se va păstra la frigider și se va consumă în maxim 24 ore.
Cu o istorie de peste 45 de ani, asociaţia de producători LA QUERCYNOISE este situată în pitorescul oraș Gramat, în mijlocul celei mai faimoase regiuni a lumii asociată cu foie-gras-ul și anume zona de sud-vest a Franţei.
Reușită unui produs gastronomic depinde întotdeauna de calitatea materiilor prime utilizate, în acest caz ficatul proaspăt de raţă. Toate produsele asociaţiei poartă cu mândrie indicativul IGP ( Indicație Geografică Protejată, marcată din anul 2000 cu o mică bulină pe fond galben-albastru ), garanţie a celei mai bune calitaţi la nivel mondial. Acest marcaj înseamnă că raţele au fost crescute natural și ingrăsate în zona de sud-vest a Franţei, în condiţii stricte și supravegheate de autoritaţi independete pentru a livra întotdeauna cea mai bună calitate din lume. O echipa de 5 tehnicieni asigura bunul mers al lucrurilor, de la selecţia păsărilor și pană la produsul finit, precum și certificarea IGP. Asociaţia a obținut 4 certificări (IFS, ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001).
Foie-gras-ul este o veche specialitate culinară care a ajuns să simbolizeze excelenţa gastronomică franţuzească. Este cu adevărat un produs regional, cu legături organice cu “terroir-ul” de unde provine. Savoir-faire-ul și devotamentul pentru muncă bine făcută sunt transmise cu preţuire de la o generaţie la altă. La Maistres Occitans, atât păsările cât și tradiţiile sunt cinstite și tratate cu respectul cuvenit.
Foie-gras-ul a fost întotdeauna lăudat și pus în centrul atenției de către mai toți marii chefi bucătari francezi , devenind, în diverse forme de gătire, “regele” mesei peste tot în Franța. Este apreciat atât în bucătăriile cu stele Michelin cât și de către gurmanzi, la ei acasă, fiind un adevărat ambasador al faimosului „ joie de vivre á la française”.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.