Pesto alla Genovese

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dupa salsa di pomodoro, pesto alla genovese este cel mai cunoscut si apreciat in Italia.  Combinatia dintre busuiocul prospat, semintele de pin (pinoli), parmezanul, usturoiul si uleiul de masline fac din aceasta salsa un balsam de arome extrem de apreciat in combinatie cu pastele prospat facute in casa.

50 g de busuioc
1 cățel de usturoi
50 g de parmezan
50 g de samburi de pin
50 g de brânză Pecorino Sardo(gasiti in magazinele cu specific italian)
1/2 linguriță de sare de mare
200 ml de ulei extra-virgin de masline din regiunea Liguria(Anfosso sau Ghiglione)
Modalitate de prepare:
Zdrobiți usturoiul cu un pumn de samburi de pin, cu mai puțin de o jumătate de linguriță de sare, adăugați ulei de măsline extra-virgin și frunzele de busuioc, parmezanul și brânza Pecorino Sardo.
Amestecați totul manual, adăugând treptat ulei de măsline extravirgin cu gust fructat ușor până când obțineți o pastă cremoasă, destul de densă, de culoare verde deschis.

Poate fi tinut in frigider pentru cateva zile complet acoperit de ulei de masline sau  il putem congela si dureaza luni de zile. In cazul in care dorim sa il conngelam nu adaugam parmezan decat in momentul in care il dezghetam si folosim.

…  excelent peste paste !

Buon appetito !

Pesto biologic il gasiti aici

http://www.feelolio.ro/shop-online-10/conserve/pesto-genovese.html

pesto_bio_180_GR_2178

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.