You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ulei de Masline Extravirgin DOP "Tenuta Torre di Mossa" 500 ml - De Carlo - PRODUCTIE NOUA 2019/2020

  • Brands De Carlo
  • Cod produs: UEDEC5
  • Puncte de recompensă: 3
  • Disponibilitate: 100

99,00Lei (TVA inclus)


Torre di Mossa este ferma "istorică" a familiei De Carlo, locul magic in care se naște acest ulei extravirgin ce reprezintă pe deplin ideea noastră de calitate.
Varietatea este Coratina, "mama" tuturor uleiurilor exceptionale din Pulia. Producția limitată, împreună cu premiile și aprecierile primite, îl fac un produs extrem de prestigios dar si foarte rar. Vă recomandăm să-l rezervați din timp !!!

Coratina se caracterizează printr-o concentrație foarte mare de polifenoli, puternici antioxidanți naturali cu efecte biomedicale pozitive, demonstrate stiintific, pentru sănătatea umană. Condițiile climatice favorabile zonei de producție susțin în mod natural ciclul de productiv fără utilizarea de substanțe chimice.

Uleiul isi exprimă intreaga personalitate cu pâine simplă la grătar, dar este ideal si pentru preparate din carne, supe de legume, carpaccio din carne, si in general la preparate cu personalitate aromatica.

Specificatii
Varietate masline Coratina 100%
Aroma Fructat intens
Aciditate < 0,3
Polifenoli >780 mg/kg
Miros Olfactiv, se deschide amplu si elegant. Miros clar de maslina si iarba proaspat cosita precum si note vegetale de anghinare si migdala cruda.
Gust Dulce ca prim impact, isi arata imediat amarul decis dar nu excesiv, picantul intens și persistent, stimuland palatul cu o senzație persistentă de vitalitate.
Tip ulei EXTRAVIRGIN DOP TERRA DI BARI - BITONTO
Zona productie Bitritto, Tenuta Torre di Mossa, Puglia
Despre producator De Carlo este cel mai vechi producător de ulei de măsline extravirgin din Puglia și unul dintre cei mai vechi din Italia. Măslinele sunt o trăsătură distinctivă în peisajul acestei regiuni cu vedere la Marea Adriatică și la Marea Ionică. Kilometri și kilometri de teren sunt întrebuinţaţi exclusiv pentru producția de măsline, cu trunchiuri răsucite de măslini ridicându-se din pământul roșu și frunze argintii strălucind înspre cerul albastru. Aici se găseşte ferma De Carlo, înconjurată de măslini, la numai 10 km de Bari. Este un peisaj fascinant, care combină frumusețea de netăgăduit a copacilor străvechi cu munca anevoioasă necesară pentru cultivarea lor; într-adevăr, această muncă anevoioasă este evidentă în zidurile din piatră care separă moșiile.
Metoda de recoltare Manual
Metoda de extractie Ciclu continuu mixt, in 12 ore de la recoltare, presat la rece
Perioada de recoltare Noiembrie – Decembrie
Regiunea Puglia
Volum 500 ml
Altitudine 150 m

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Ulei de Masline Extravirgin DOP "Tenuta Torre di Mossa" 500 ml

ALTII AU MAI COMANDAT