Descoperă savoarea autentică a Italiei

Cercetătorii au concluzionat: prăjirea cu ulei de măsline este sigură !

Cercetătorii au concluzionat: prăjirea cu ulei de măsline este sigură !
Rezultatele cercetarilor ne asigura că prăjirea cu ulei de măsline nu este mai dăunătoare decât utilizarea altor uleiuri și poate fi chiar o opțiunea mai sigură.

Cercetătorii de la Universitatea din Spania au studiat uleiurile de măsline, floarea soarelui și din semințe de in privind conținutul lor de aldehidă după încălzirea lor la 190 ℃.

Este o credință larg răspândită că prăjirea în ulei vegetal poate fi nesănătoasă din cauza produselor chimice toxice (numite aldehide) produse în acest proces. Aldehidele sunt compuși organici care conțin o dublă legătură carbon-oxigen, care se formează în mod natural în corpul uman în cantități mici. Consumul unui exces de aldehide este considerat a contribui la simptomele bolilor precum diabetul.
Concluzia
Comparând rezultatele, este sigur să spunem că uleiul de măsline este de fapt cea mai bună opțiune pentru prăjire.

Sursa: https://www.oliveoiltimes.com/…/researchers-conclude…/57752…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relevante

Descoperă măslinele din regiunea Lazio

Măslinele verzi în saramură Quattrociocchi sunt măsline de dimensiuni mari și formă ovală. Soiul provine din “Valle del Belice”, regiune din Sicilia  recunoscută ca zonă

Descoperă cel mai bun parmezan din lume

Parmigiano Reggiano este „regele” brânzeturilor italiene 🧀 Știați că parmezanul maturat minim 36 luni își pierde din lactoză?Iată cinci metode de a te bucura de aroma sa fructată și sărată.    1. Pe un

ro_RORomanian
×