A taste of Italy: Parma și Modena, Reper pentru foodies

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A taste of Italy: Parma si Modena

Atunci cand am spus despre noi ca ne-am angajat in raspandirea patrimoniului gourmet de inalta calitate a Italiei, nu am vorbit in zadar. Nu doar selectam cele mai bune produse italienesti pentru shop-ul nostru, dar luam contact direct cu ele si cu producatorii lor, chiar la ei acasa. Iar apoi impartasim ce-am vazut si ce-am invatat cu ceilalti.

In primavara acestui an am vizitat cel mai mare targ gastronomic din Italia, CIBUS 2016, epicentrul produselor artizanale italienesti de top. Daca vreti sa aflati ce inseamna cu adevarat „made in Italy” in materie de mancare, trebuie sa ajungeti in Parma, unde are loc. Iar apoi extindeti experienta culinara de la expozitia CIBUS in restul orasului, pentru ca Parma te primeste cu bratele deschise si are ce sa iti arate.

 

20160510_134623

Repere pentru foodies

In Parma, mai intii te pierzi printre sutele de cladiri cu arhitectura superba de care sunt pline strazile, te mai opresti din cand in cand la cate un magazin de lux, faci un popas in Parco Ducale, pe langa lac si apoi te dedici cu totul bacaniilor si magazinelor alimentare. Parma nu e degeaba supranumit Food Valley, acest oras ne-a binecuvantat cu Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Salame di Felino si multe alte ingrediente fara de care nici un foodie nu isi concepe existenta.

De aici poti cumpara parmezan D.O.P dupa preferinte – produs din laptele proaspat al vacilor crescute cu grija in zona si invechit 12 luni, 24 de luni sau 36 de luni ori faimosul prosciutto cu aroma distincta, care se fabrica si in prezent ca acum 2000 de ani. Totul cu respectarea celor mai stricte reglementari in domeniu, nu degeaba Parma este sediul European Food Safety Authority.

20160510_121115

Daca dragostea trece prin stomac, de Parma te vei indragosti cu siguranta. Noi ne-am intoarce aici chiar si numai pentru a mai admira vitrinele pline de prosciutto atarnate la zvantat din magazinul Prosciuterria Da Noi.

Experiente memorabile in Modena

Dupa Parma, a urmat Modena, alta comoara pentru pasionatii de mancare buna. Si motoare! Daca iubiti viteza si masinile puternice, in orasul unde s-a nascut Enzo Ferrari aveti cu ce sa va alimentati dragostea – aici e o concentrare fantastica de fabrici de masini si nu orice masini: Lamborghini, Maserati, Ducati si, bineinteles, Ferrari.

Modena sta totusi cel mai bine la capitolul gastronomie – otetul balsamic, vinul Lambrusco, tortellini va spun ceva? Intreaga provincie e plina de ferme si producatori de Formaggio Parmigiano, Lambrusco di Modena, otet balsamic traditional di Modena, prosciutto si alte produse locale, toate DOP, toate fabricate cu respect pentru traditie si conservarea aromelor.

Si nu poti pleca de aici inainte sa incerci restaurantul Antica Moka, mai ales daca esti in cautare de arome pierdute si combinatii noi de ingrediente. Mancarea de la Antica Moka este delicioasa pentru ca ingredientele sunt exceptionale, iar la baza stau 40 de ani de munca, istorie, gust autentic si pasiune.

antika moka2                       antika moka 3   20160509_224235

 

 

 

 

 

Atunci cand a fost deschis, in 1973, Antica Moka a functionat ca o cafetteria si in traditionalul spirit italienesc „grabeste-te incet” s-a dezvoltat intr-un restaurant demn de stele Michelin. Totul i se datoreaza Annei Maria, sotului Giuseppe si fiului lor Sandro care le ofera oaspetilor combinatia perfecta de calitate, arome si servicii, intr-o structura de armonie rara. Aici am gustat cel mai aromat ulei de masline din Modena si cel mai bun acetto balsamic, vechi de 25 de ani, oferite cu generozitate de gazde.

Experienta de la Antica Moka a fost o incantare pentru toate simturile, care ne-a dovedit inca o data de ce ne plac italienii. Ne-au impresionat cu pasiunea lor pentru gatit si pentru viata, cu bucuria cu care primesc oaspetii in restaurant, nu-i vom uita cu una-cu doua.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.