Ulei de Masline Extravirgin Biologic -NOCELLARA DEL BELICE - Case di Latomie - CENTONZE - HIGH QUALITY - 250 ML - PREMIAT LA NEW YORK
- Brands Centonze
- Cod produs: UECEN3
- Puncte de recompensă: 3
- Disponibilitate: În Stoc
Cele
mai bune masline sunt recoltate manual, in lunile octombrie si noiembrie,
pentru a fi presate la rece în 4 ore si apoi să devina ulei extravirgin. Natura
specifica a teritoriului si a climei, maslinii seculari, pasiunea și
dragostea noastra în cultivarea lor, fac din uleiul "Centonze" o
adevarata comoara. Este un aliment pur !!! ideal pentru a potenta toate aromele din mancarurile tipice bucatariei mediteraneene.
Calitatea
certificata a uleiului organic de masline extravirgin "Centonze" este o
valoare absoluta, dar și un angajament zilnic care implica o
supraveghere stricta și constanta a intregului ciclu de productie; de la recoltarea si selectia maslinelor la procesele de transformare si depozitare a produsului finit.
Caracteristicile
organoleptice tipice ale uleiului "Centonze" sunt culoarea verde
intens, mirosul de fructe de masline proaspat presate si o compozitie
aromatica foarte bogata si complexa. Gasim tonuri erbacee, indicii de rosii si anghinare, cu senzatii de amar si picant, de la mediu pana la intens. Genuinitatea si calitatea organoleptica ridicata a uleiului "Centonze" sunt
confirmate prin numeroasele premii primite la concursurile internationale.
Specificatii | |
Varietate masline | Nocellara del Belice 100 % |
Aroma | Mediu Intens |
Aciditate | 0.10 |
Polifenoli | 493 mg/kg |
Miros | Picant cu note erbacee |
Gust | Rotund, plin si echilibrat cu un elegant retrogust de rosie si migdala cruda |
Tip ulei | Extravirgin BIOLOGIC PREMIAT |
Zona productie | Castelvetrano, Selinunte |
Despre producator | Aproape de situl arheologic din Selinunte se afla oraselul Castelvetrano Selinunte unde locuieste familia Centonze, partenerii nostri care detin ferma organica de maslini „Case di Latomie”. Familia este proprietara mosiei din 1953 si se concentreaza pe cultivarea ecologica a maslinilor si citricelor. Mai multe pe blog http://www.feelolio.ro/sicilia-de-neuitat-in-vizita-la-partenerii-feelolio-romania.html |
Metoda de recoltare | Recoltarea se face la inceputul lunii octombrie si poate dura pana la jumatatea lunii noiembrie si chiar mai mult în functie de conditiile meteorologice. Aceasta este o faza foarte delicată a ciclului productiv deoarece, dacă maslinele nu sunt recoltate la momentul potrivit, se poate compromite calitatea uleiului obtinut. Cele mai bune masline sunt recoltate manual, pentru a fi presate la rece in termen de 4 ore de la colectare. |
Metoda de extractie | Trecerea de la masline la ulei se realizeaza in trei faze: - zdrobire - framantare - extractie Fiecare dintre aceste operatiuni trebuie sa se desfăsoare in cele mai bune conditii pentru a favoriza extractia totala a uleiului. In instalatiile cu ciclu continuu zdrobirea este efectuata de concasoare moderne cu ciocan care zdrobesc maslinele pe un cilindru perforat. Framantarea consta in maruntirea maslinelor, asigurandu-se ca temperatura nu depaseste niciodată 27 ° C. Sistemul de extractie a uleiului "Centonze" este unul la rece. Acest lucru permite fructului, presat usor, să produca un ulei cu densitate foarte mare, cu o culoare verde intens, gust picant cu nuante erbacee si miros fructat. Filtrarea se efectuează după câteva zile de decantare naturală. |
Perioada de recoltare | Octombrie – Noiembrie |
Regiunea | Sicilia |
Volum | 250 ml |
Altitudine | 111 m |
Etichete: Ulei de Masline Extravirgin Biologic -NOCELLARA DEL BELICE - Case di Latomie - CENTONZE - HIGH QUALITY - 250 ML - PREMIAT LA NEW YORK
ALTII AU MAI COMANDAT
Recomandări
37,00Lei
(TVA inclus)
45,00Lei
(TVA inclus)